Ga naar de inhoud
Hoop op duidelijkheid

Openbaar Ministerie in hoger beroep tegen 7 verdachten Mallorca-zaak

De betrokkenen in de zaak. Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen zeven van de negen verdachten in de Mallorca-zaak. De rechtbank in Lelystad legde de verdachten twee weken geleden straffen tot zeven jaar cel op, maar dat is volgens het OM te weinig.

De 27-jarige Heuvelman uit Waddinxveen werd op 14 juli vorig jaar kort na 02.00 uur in elkaar geslagen op de boulevard van badplaats El Arenal op Mallorca. Hij lag bewusteloos op straat voor café De Bierexpress, waarna hij nog diverse malen zou zijn geschopt. Hij overleed vier dagen later in het ziekenhuis als gevolg van hersenletsel.

Eén iemand veroordeeld voor doodslag

In de uitspraak van de rechter was te horen dat één of meerdere personen verantwoordelijk moeten zijn geweest voor de dood van Carlo. Maar alleen de 20-jarige Sanil B. werd veroordeeld voor doodslag. Hij kreeg daarmee een gevangenisstraf opgelegd van zeven jaar, het OM vroeg eerder om tien jaar cel.

Sanil
Lees ook:
Sanil B. krijgt 7 jaar cel voor fatale mishandeling Carlo Heuvelman

Sanil B. gaf eerder al aan in beroep te gaan. Nu heeft dus ook het Openbaar Ministerie aangegeven dat te doen vanwege onder meer de 'aanzienlijk lagere straf'. Het OM hoopt met het hoger beroep ook dat er meer duidelijk wordt over de mogelijke andere betrokkenen bij de dood van Carlo. "Mogelijk leiden nieuwe verklaringen of andere informatie tijdens het hoger beroep tot meer duidelijkheid over wie welke rol gespeeld heeft."

'Heel onbevredigend'

De nabestaanden van Carlo Heuvelman gaven eerder al aan er veel moeite mee te hebben dat er maar één iemand is veroordeeld voor de dood van hun geliefde. Advocaat Edwin Bosch zei: "Er is duidelijk vastgesteld wat het aandeel was van onder anderen Sanil in het hele gebeuren. Tegelijkertijd is het heel onbevredigend dat de rechtbank vaststelt dat er naast Sanil ten minste nog één andere dader geweest moet zijn en dat we niet weten wie die dader is."

Zes andere mannen uit de vriendengroep van Sanil B. kregen gevangenisstraffen tussen 12 en 30 maanden, ook daartegen gaat het OM in beroep. Het OM gaat niet in beroep tegen een verdachte die niet is vervolgd voor betrokkenheid bij de gewelddadigheden en voor een verdachte voor wie het OM eerder al vrijspraak vroeg.

Bekijk ook: De vriendin van Carlo tijdens haar spreekrecht

02:10
"De liefde van mijn leven."