Ga naar de inhoud
Koude tenen

Waterkoud weekend voor de deur: 'Gevoelstemperatuur -5'

Beeld ter illustratie. Beeld © David Rozing

Kippenvel, koude tenen en blauwe nagels. Wie zich komend weekend niet warm aankleedt moet eraan geloven. Het wordt namelijk 'waterkoud', zegt Marjon de Hond van Buienradar. "De gevoelstemperatuur gaat flink omlaag, naar zo'n min 5."

"De echte winter blijft nog wat in het oosten zitten, maar dit weekend is er in de nacht en vroege ochtend kans op lichte vorst", zegt De Hond. Overdag ligt de temperatuur net iets boven 0, met een graad of 2.

Houd je van sneeuw en woon je in het mooie Limburg, dan heb je geluk. Daar kan morgenmiddag namelijk een beetje natte sneeuw vallen. Voor de rest van het land verloopt het weekend overwegend droog.

Het
Lees ook:
Het wordt grijs en waterkoud: 'Soepkippenweer is in aantocht'

Maar de afwezigheid van neerslag betekent niet dat een heerlijke frisse wandeling met een zonnetje erin zit: "Er is maar af en toe zon", zegt De Hond.

In de dagen na zondag wordt het overdag een graad of 5 en 's nachts kan het lokaal licht vriezen. Soms kan er een vlokje (natte) sneeuw vallen. "Beetje kwakkelweer dus."

Bewoners
Lees ook:
Bewoners woning Hoorn gebruiken barbecue als verwarming

Welke kant het weer volgend weekend opgaat is nog lastig in te schatten, weet de weervrouw. De zogenoemde weerpluim is nog 'spaghetti'. "Dat betekent dat de verwachtingen tussen de -7 en +14 liggen, niet betrouwbaar dus."

Hoewel het koud wordt en de energierekening hoog, is het geen goed idee om je huis op alternatieve manieren te verwarmen. Eerder zetten we voor je op een rijtje wat je vooral niet moet doen in huis:

Ja,
Lees ook:
Ja, energie is duur, maar deze dingen moet je écht niet doen in huis