Ga naar de inhoud
Meerdere breuken

Vader verdacht van fatale mishandeling vier maanden oude dochter

Beeld ter illustratie. Beeld © Sabine Joosten.

Een 24-jarige man uit Vught wordt ervan verdacht dat hij in augustus zijn vier maanden oude dochter om het leven heeft gebracht. Volgens de officier van justitie had het meisje meerdere breuken in het lichaam en aan het hoofd, waardoor ze overleed.

Justitie onderzoekt ook nog de mishandeling van de moeder en de broer van het meisje. Dat is nu nog niet officieel een verwijt, zei de aanklager. Wel gaf hij zijn partner weleens een tik, zei zijn advocaat: "Maar dat is geen bewijs dat hij zijn kinderen heeft mishandeld."

Politie en justitie hebben niet eerder bericht over de zaak omdat er nog veel onderzocht moest worden. Het onderzoek naar de dood van het meisje begon op 21 augustus. Die ochtend kwam er een melding bij de politie van een reanimatie van een baby in een huis in Vught.

Ouders
Lees ook:
Ouders weigeren operatie baby vanwege gevaccineerd bloed

Vijf dagen na de melding werd vader Denilson F. opgepakt als verdachte. Sindsdien zit hij vast op verdenking van moord of doodslag.

De avond ervoor is het meisje nog gefilmd terwijl ze in een autostoeltje zat. Dat was om 19.15 uur. Ze was volgens de officier van justitie toen nog levendig. Daarna is de moeder vertrokken en was F. alleen met het kindje thuis.

Gezocht op Google

Rond 23.00 uur zocht hij op Google naar 'diepe slaap' en 'baby slapen wil niet wakker'. Hij verzette zich later tegen het maken van een scan van het lichaam van het meisje, vertelde de officier. Volgens de advocaat is er 'geen enkel direct bewijs' dat F. het kindje mishandelde.

Baby
Lees ook:
Baby na ernstig letsel overleden, ouders vast als verdachten

Ondanks het verzoek van zijn advocaat om F. vrij te laten, hield de rechtbank hem in de cel. De zitting in Den Bosch was druk bezocht. De hele zaal zat vol. De verdachte zelf was niet in de zaal aanwezig. Hij woonde de zitting bij via een videoverbinding. De volgende zitting is op 16 februari. Ook dan wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.