Ga naar de inhoud
Vast voor doodslag

Ontsnapte tbs'er verdacht van neersteken vrouw in Soest, slachtoffer (27) zwaargewond

Een ontsnapte tbs'er stak in Soest een vrouw neer Beeld © Casper Huurdeman

De tbs'er, die vanmorgen ontsnapte tijdens een begeleid verlof, wordt ervan verdacht in een huis in Soest een 27-jarige vrouw te hebben neergestoken. De vrouw werd meerdere keren gestoken en raakte daarbij zwaargewond. De tbs'er, die vastzat voor doodslag, kon later worden opgepakt in de gemeente Lansingerland.

De toestand van het slachtoffer is stabiel.

Steekpartij Soest

De politie kreeg rond half twee vanmiddag meerdere telefoontjes over een steekpartij. Een vrouw werd zwaargewond in huis aangetroffen. De dader was al gevlucht. 

Tbs'er
Lees ook:
Tbs'er ontsnapt uit inrichting in Nijmegen, gevlucht per auto

Al snel was duidelijk dat de 31-jarige tbs'er die vanmorgen was ontsnapt tijdens zijn verlof bij de Nijmeegse Pompekliniek de verdachte was. De politie schaalde direct op. Uiteindelijk werd man gevonden in Bergschenhoek.  

De man zat vast sinds 2018 voor doodslag, laat een woordvoerder justitie weten. Hij was veroordeeld tot 8 jaar celstraf met tbs. Hij zat sinds 2019 in Pompekliniek.

Wat de relatie is tussen de twee is niet bekendgemaakt, wel denkt de politie dat de man en vrouw elkaar kenden. De vrouw zou de man hebben binnengelaten.

Pompekliniek: incident wordt onderzocht

In een korte reactie laat de Pompekliniek weten dat er onderzoek zal plaatsvinden naar de gebeurtenis. Het is nog niet bekend wie dit zal gaan uitvoeren. Ook is nog onbekend of er op korte termijn maatregelen genomen zullen worden naar aanleiding van de ontsnapping, zoals het intrekken van verloven.
 

Vier
Lees ook:
Vier jaar cel geëist tegen man die twee tbs'ers hielp ontsnappen uit Pompekliniek

Afgelopen juni ontsnapten er ook al twee tbs'ers uit de Pompekliniek. Dat deden ze via een gat dat door een derde persoon met een slijptol was gemaakt in het hek rond de kliniek. Bij het hek stond een auto klaar, waarmee ze op de vlucht sloegen.