Ga naar de inhoud
Onder invloed en te hard

Rijverbod na dodelijk ongeluk, maar man rijdt toch: twee maanden cel

Beeld ter illustratie Beeld © ANP

De rechtbank in Alkmaar heeft een man uit Julianadorp (Noord-Holland) veroordeeld tot twee maanden cel omdat hij ondanks een opgelegd rijverbod onder invloed veel te hard reed. Het rijverbod was de man opgelegd nadat hij in 2019 een dodelijk ongeluk veroorzaakte waar hij ook 15 maanden celstraf voor kreeg.

De man kreeg naast de celstraf een rijverbod van vijf jaar. Toch kroop hij afgelopen februari in Schagen opnieuw achter het stuur. De politie merkte op dat hij veel te hard reed: 129 kilometer per uur op een weg waar 60 de maximaal toegestane snelheid was.

Daarnaast had de man ook vier keer de toegestane hoeveelheid THC in zijn bloed, bleek na een bloedtest. THC is de werkzame stof in cannabis. De man gaf zelf aan dat hij onderweg was om zijn kind op te halen.

Doodrijder
Lees ook:
Doodrijder Belgische carnavalsvierders had gedronken en reed veel te hard

Het Openbaar Ministerie had eerder al twee maanden cel, een verlenging van het rijverbod met zes maanden en een boete van duizend euro geëist. De rechter ging daarin mee.

"Het is volstrekt onacceptabel dat de man toch weer is gaan rijden met een eerder opgelegde rijontzegging van vijf jaar, dat hij lak heeft aan dat vonnis, terwijl ook vanuit het CBR zijn rijbewijs ongeldig is verklaard", zei de officier van justitie.

Geen spijt

De man zelf betuigde in de rechtbank in Alkmaar geen spijt. Hij vond dat hij al genoeg gestraft was en gaat in hoger beroep.