Ga naar de inhoud
Had begeleid verlof

Tbs'er ontsnapt uit inrichting in Nijmegen, gevlucht per auto

De kliniek waar de man verbleef. Beeld © ANP

Een tbs'er is vandaag ontsnapt uit de Pompekliniek in Nijmegen. Hij zou er vandaag tijdens een begeleid verlof vandoor zijn gegaan. Hij stapte bij een ander in de auto en is sindsdien voortvluchtig.

Dat schrijft De Gelderlander. Een woordvoerder van de forensisch psychiatrische kliniek bevestigt aan RTL Nieuws dat de man is ontsnapt, maar geeft aan verder geen mededelingen te kunnen doen. 

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid geeft aan dat er tijdens het begeleid verlof inderdaad een auto klaarstond waarin de man is ontsnapt.

Wie de gevluchte tbs'er is en waarvoor deze man daar verbleef, blijft op dit moment nog onduidelijk. Ook is niet duidelijk hoe hij heeft kunnen ontsnappen. Een speciaal team van de politie is op dit moment naar de tbs'er op zoek.

Ontsnapte
Lees ook:
Ontsnapte tbs'er al maanden zoek, zo wordt er naar hem gezocht

Het gebeurt in Nederland vaker dat tbs'ers niet terugkeren van hun verlof of vluchten tijdens een begeleid verlof. Meestal worden zij snel weer opgepakt. Als straf mogen ze dan in principe minimaal een jaar geen verlof meer aanvragen.

Eerdere ontsnappingen

Dezelfde Nijmeegse tbs-kliniek kwam eerder dit jaar in het nieuws toen op 21 juni twee tbs'ers wisten te ontsnappen omdat een handlanger met een slijptol een opening wist te maken in de omheining van de kliniek. 

De handlanger en een van de ontsnapte tbs'ers werden na ruim een week aangehouden in Den Haag. De derde persoon, Sherwin W., is nog steeds voortvluchtig.