Ga naar de inhoud
Deel Plaza uren afgezet

Man op Schiphol opgepakt, had geen gevaarlijke stoffen bij zich

De man werd na twee uur onderzoek aangehouden. Beeld © ANP

In de centrale hal op Schiphol is een man aangehouden die zei gevaarlijke stoffen bij zich te hebben. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee. Het gaat om een 55-jarige man; hij wordt vooralsnog verdacht van bedreiging.

De Koninklijke Marechaussee laat weten dat de man geen gevaarlijke stoffen bij zich heeft gehad. Dat blijkt uit onderzoek van de CBRN-eenheid van Defensie en de Milieuongevallendienst van het RIVM.

Over zijn identiteit wil de Marechaussee niets zeggen, ook is er niet bekend waar de man vandaan kwam. De Marechaussee heeft alleen laten weten dat de man een vliegtuigpassagier is, die net was geland op Schiphol.

Ontsmettingsstraat

De verdachte had zichzelf vanochtend gemeld bij de dienst, zegt een woordvoerder. Een specialistisch team van Defensie werd ingeschakeld om hem te onderzoeken. Twee uur later werd hij naar een zogeheten ontsmettingsstraat gebracht. "Dat is een standaardprocedure", zegt een woordvoerder.

Of de man ook daadwerkelijk gevaarlijke stoffen bij zich had, is niet bekend. Er wordt nog altijd onderzocht of hij iets bij zich had, zegt de woordvoerder.

ren lang was een deel van Schiphol Plaza afgezet. Het gaat om het gedeelte tussen Burger King, Starbucks en de toegang tot het NS-station. Vanwege het incident heeft de NS minder treinen laten rijden. Dat werd verzocht vanwege de inzet van hulpdiensten. Rond 15.00 uur is het afgezette deel op Schiphol Plaza weer vrijgegeven.

Op beelden is te zien dat er allerlei hulpdiensten op de been waren, zoals de brandweer. Ook liepen mannen in speciale pakken rond. Zij liepen ook mee met de Marechaussee die de man aanhield en wegvoerde.