Ga naar de inhoud
Debat over sportbegroting

Kamer boos op weglopende minister Helder, moest vliegtuig halen naar Qatar

Minister Helder. Beeld © ANP / Bas Czerwinski

Minister Conny Helder (Sport) is tijdens het debat over de sportbegroting weggelopen omdat ze het vliegtuig moest halen naar Qatar. Dit tot grote ergernis van veel aanwezige Kamerleden. Het debat was al zes uur bezig en nog lang niet afgelopen.

De SP, PvdA en PVV stonden erop dat Helder het debat zou afmaken. Ook omdat ze naar het WK voetbal in Qatar gaat terwijl de Kamer heeft aangegeven dat niet te willen. 

Voor SP-Kamerlid Michiel van Nispen was de maat echt vol. "Als de minister dit debat nu verlaat, hoeft ze van mij niet meer terug te komen, dan willen we een echte minister van Sport."

D66-Kamerlid
Lees ook:
D66-Kamerlid overhandigt sportminister Helder een OneLove-band

"En dan ook nog vanwege een reden waarvan de meerderheid van de Kamer heeft gezegd: ga niet naar Qatar", zei de SP'er. 

Bijval

Toch was er ook bijval voor de minister van de coalitiepartijen. VVD-Kamerlid Rudmer Heerema nam het op voor haar, omdat het volgens hem vaker gebeurt dat debatten worden opgeschort vanwege de tijd. Toch voelde hij zich 'zeer ongelukkig' over het verloop van het debat.

Helder zei dat vooraf bekend was dat ze tot uiterlijk 23.30 uur kon blijven. Anders zouden het reisschema en de voorbereidingen in gevaar komen. "Dat vindt u niet belangrijk, maar ik wel." Het gaat volgens haar niet om onwil jegens de Kamer. 

Het debat zal donderdag worden hervat.