Ga naar de inhoud
Drukke ochtendspits

Verkeer rond Utrecht muurvast na kettingbotsing, A27 voorlopig dicht

Bij Utrecht ging het mis vanochtend. Beeld © Koen Laureij

Na een groot ongeluk heeft het verkeer rond Utrecht compleet vast gestaan, meldt de ANWB. Dat komt door een ongeluk met vier vrachtwagens en enkele personenauto's op de A27 vanuit Gorinchem richting Utrecht voor knooppunt Rijnsweerd.

De andere kant op was door het ongeval korte tijd ook een rijstrook afgesloten, omdat de vangrail flink was beschadigd. Een woordvoerder van de politie zegt tegen RTL Nieuws dat er vier vrachtwagens bij het ongeluk betrokken zijn geraakt. "Er zijn minstens twee gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Een vrachtwagen is door de middenberm geschoten op het punt waar twee snelwegen samenkomen."

In beide richtingen, maar ook op de omrijroutes stonden lange files en op de A27 zijn er nog steeds problemen. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat zegt tegen RTL Nieuws dat het opruimen van de A27 'tot in de middag' zal duren. "Het is lastig om het precies in te schatten. Er zijn natuurlijk meerdere vrachtwagens bij betrokken en een groot stuk vangrail moet gerepareerd worden. Mensen die vanuit het zuiden naar Utrecht rijden, krijgen het advies om hun reis uit te stellen."

Het was sowieso een 'behoorlijk drukke' ochtendspits, meldt de ANWB. Die telde op het hoogtepunt, rond 08.00 uur, 151 files met een totale lengte van ruim 780 kilometer. 

Grote vertragingen waren er ook na ongelukken en pechgevallen op de A2 richting Den Bosch bij de Martinus Nijhoffbrug, de A58 bij Etten-Leur (richting Breda) en op de A6 (richting Lelystad) bij Lelystad-Noord en ook op de binnenring van Amsterdam voor knooppunt De Nieuwe Meer.