Ga naar de inhoud
Opvang gaat door

Pand voor asielzoekers dat in brand werd gestoken extra beveiligd

De politie deed in Someren onderzoek naar de brand bij De Hoof. Beeld © ANP

Groepsaccommodatie De Hoof in Someren, waar gisternacht brand werd gesticht, wordt op dit moment extra beveiligd. Dat bevestigt de veiligheidsregio aan RTL Nieuws na berichtgeving van Omroep Brabant. Hoe die beveiliging eruitziet, is onduidelijk.

Bij De Hoof brak in de nacht van woensdag op donderdag brand uit, de schade was enorm. De politie en de brandweer lieten al snel weten ervan uit te gaan dat de brand was aangestoken. 

Moet veilig zijn

De Hoof zal vanaf maandag dienst doen als noodopvang voor zo'n 450 asielzoekers. Volgende week kunnen de eerste 225 asielzoekers in de accommodatie terecht. Gisteren werd duidelijk dat dat gewoon doorgaat, ondanks de brand die was ontstaan. "Maar wij willen dat die asielzoekers daar veilig kunnen worden opgevangen en onze medewerkers daar veilig kunnen werken. Daarom wordt het extra beveiligd", vertelt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Tegenstanders
Lees ook:
Tegenstanders van komst asielzoekers Someren: 'Brand is triest'

In Someren bestaat al enige tijd onrust over de komst van de asielzoekers. Het besluit zou volgens sommigen te abrupt genomen zijn. "Daar zijn wij door verrast", legde Paul van de Westerlo van het burgerinitiatief Someren gisteren uit aan RTL Nieuws. "Daarom zijn wij in opstand gekomen. We wilden vooral de aantallen terugdringen: 225 mensen was wat ons betreft goed geweest, maar niet op één plek zoveel."

Maar de boel in brand zetten? Dat ging het burgerinitiatief veel te ver. 

Niemand aangehouden

De politie heeft nog niemand aangehouden voor de brand, het is dan ook nog altijd onduidelijk of de brand te maken heeft met de komst van de asielzoekers. De recherche roept getuigen en mensen met camerabeelden op zich te melden.

Bekijk ook: de brandweer kwam met drie blusvoertuigen in actie

00:35