Ga naar de inhoud
'Blij dat verhaal verteld is'

Oud-visagist DWDD 'opgelucht en dankbaar' na onthullingen Volkskrant

Oud-DWDD-visagist Jelleke van Rijsoort in gesprek met Beau. Beeld © RTL Nieuws

Visagist Jelleke van Rijsoort, een van de medewerkers die in de Volkskrant sprak over grensoverschrijdend gedrag van Matthijs van Nieuwkerk, is blij dat haar verhaal eindelijk verteld is. "Het gaat goed. Ik ben eigenlijk vooral heel erg moe op dit moment maar bovenal ben ik gewoon heel erg opgelucht en heel erg blij met het verhaal dat eindelijk verteld is."

Dat zei ze gisteravond bij Beau. Jelleke van Rijsoort, die als een van de weinigen met naam en toenaam wordt genoemd in het veelbesproken artikel van de Volkskrant, werkte negen jaar lang voor Matthijs van Nieuwkerk.

'Op mijn tenen'

"Ik liep al jaren op mijn tenen door de angstcultuur achter de schermen – net als iedereen daar", vertelde ze aan de krant. "Maar als zzp'er was ik zo afhankelijk dat ik er niets van durfde te zeggen."

Gisteravond zei ze tegen Beau dat ze de verantwoordelijke journalisten 'ontzettend dankbaar' is. "Ik heb jaren gehoopt dat iemand ooit dit verhaal zou oppakken en nu is het daar, dus ik ben ontzettend blij en dankbaar."

Bekijk het gesprek hier: 

DWDD-visagist: ‘Matthijs heeft mij tijden genegeerd’

02:49
Lange tijd werd Van Rijsoort genegeerd.

Van Rijsoort zei eerder deze week al dat ze graag eens met Van Nieuwkerk in gesprek wil. Ze moest in 2011 plotseling het veld ruimen. Van Nieuwkerk hield haar medeverantwoordelijk voor een publicatie in weekblad Privé over de sfeer bij De Wereld Draait Door, maar daar had Van Rijsoort niets mee te maken.

Dat Matthijs geen tegenspraak kreeg is fataal geweest, zei Van Rijsoort gisteravond verder. Bekijk dat fragment hier: 

DWDD-visagist: ’Amper tegenspraak is fataal geweest’

04:47

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore