Ga naar de inhoud
Dagen vermist

Familie dood gevonden Silvana: 'Zwaar getroffen en diepbedroefd'

Silvana Heber. Beeld © Familie Silvana.

"Na dagenlang in onzekerheid te hebben geleefd over waar Silvana is, zijn we zwaar getroffen en diepbedroefd door dit bericht." Dat schrijft de familie van Silvana Heber (36) vanochtend in een verklaring.

Silvana uit Hoogeloon (Noord-Brabant) werd gisterenavond dood gevonden in een bosgebied tussen Vessem en Veldhoven. Ze werd sinds zaterdag vermist. Haar familie belde de politie toen Silvana niet kwam opdagen bij een afspraak.

Kort na haar verdwijning zei de politie al 'een misdrijf niet uit te sluiten'. Op de dag dat Silvana als vermist werd opgegeven werd ook haar ex, Marlon B., aangehouden. Hij zit nog steeds vast en wordt sinds gisteren verdacht van moord, liet het Openbaar Ministerie weten.

Politie
Lees ook:
Politie bevestigt: vermiste Silvana (36) dood gevonden in bos bij Vessem

Agenten, vrijwilligers en het Veteranen Search Team zochten in de bossen en het buitengebied bij haar woonplaats naar de vrouw. Ook werden speurhonden en een helikopter ingezet. Uiteindelijk leidde dat tot de vondst van haar lichaam in het bosgebied.

'Dankbaar'

"Afgelopen dagen zijn heel veel mensen betrokken geweest bij de zoektocht", schrijft de familie. "Politie en vele vrijwilligers hebben heel hard hun best gedaan haar te vinden."

Ex-vriend
Lees ook:
Ex-vriend vermiste Silvana verdacht van moord, politie nog steeds op zoek

"Ook kregen we veel lieve berichten van vrienden, kennissen en andere betrokkenen. We willen iedereen bedanken die meeleefde en meezocht. Voor deze steun zijn we ontzettend dankbaar."

Silvana laat twee kinderen achter. De familie vraagt om hun privacy te respecteren 'met name ten behoeve van de kinderen'. "We willen graag rust om de gebeurtenissen te kunnen verwerken."