Ga naar de inhoud
Sinds zaterdag vermist

Politie bevestigt: vermiste Silvana (36) dood gevonden in bos bij Vessem

Hulpverleners in de buurt van de plek waar het lichaam gevonden werd. Beeld © ANP / Rob Engelaar

In de zoektocht naar de vermiste Silvana Heber (36) is gisteravond een lichaam gevonden in het bosgebied tussen Vessem en Veldhoven in Noord-Brabant. De politie bevestigt dat het gaat om de vermiste vrouw.

Sinds gistermiddag zocht de politie al in deze omgeving naar de vermiste vrouw, nadat er aanwijzingen waren die de politie 'zeer serieus' nam. 

Het stuk bos is aan het oog onttrokken met grote zwarte schermen. Het onderzoek naar verdere sporen bij de vindplaats ging vannacht verder en 'moet meer duidelijkheid geven over de toedracht', stelt de politie.

Ex verdacht van moord

De ex van Silvana zit al enkele dagen vast en wordt sinds gisteren verdacht van moord, liet het Openbaar Ministerie weten. 

De afgelopen dagen hadden agenten, vrijwilligers en het Veteranen Search Team in de bossen en het buitengebied bij haar woonplaats Hoogeloon vergeefs naar de vrouw gezocht. Ook werden speurhonden en een helikopter ingezet. 

Daarnaast doorzocht de politie de nieuwe woning van Silvana en de woning van haar ex-vriend, waar ze met haar dochters woonde. Een woordvoerster van de politie kon niet zeggen waar de dochters nu zijn.

Dagenlange zoektocht

Familieleden van de vrouw sloegen zaterdagochtend alarm toen Silvana niet kwam opdagen voor een afspraak. De politie begon direct daarna een onderzoek, gevolgd door een zoektocht, die tot vanavond zonder resultaat bleef.

De ex-vriend van Silvana werd zaterdag aangehouden voor nader onderzoek. Hij is verhoord, maar dat leverde geen informatie op over de verblijfplaats van de vrouw, meldde de politie eerder. De man zit vast in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben.