Ga naar de inhoud
Aanwijzingen over vindplaats

Ex-vriend vermiste Silvana verdacht van moord, politie nog steeds op zoek

Beeld © SQ Vision / politiefoto

De ex-vriend van de vermiste Silvana Heber wordt verdacht van moord. Het voorarrest van de 41-jarige Marlon B. is met veertien dagen verlengd, laat het Openbaar Ministerie weten. Intussen is de zoektocht naar de vrouw nog steeds bezig.

Silvana Heber wordt sinds zaterdagochtend vermist. Haar ex-vriend werd aangehouden door de politie op verdenking van medeplichtigheid. "Meerdere factoren maken dat wij vermoeden dat de verdachte meer weet over het lot van Silvana", zegt het OM.

Ook stelt het parket dat sinds haar verdwijning niets meer van Silvana is vernomen. "Dat baart ons zorgen. Wij houden er sterk rekening mee dat Silvana het slachtoffer is geworden van een misdrijf."

Hoogeloon

De zoektocht naar de 36-jarige Silvana is nog steeds bezig. De politie geeft aan dat de actie is gericht op de omgeving van Halfmijl in Hoogeloon (Noord-Brabant). Dat gebeurt na aanwijzingen die de politie heeft gekregen en die 'zeer serieus' worden genomen.

Het gaat om een bosgebied tussen Vessem en Veldhoven. De politie heeft daar een stuk bos afgeschermd met grote, zwarte schermen. Medewerkers van de forensische opsporing en het Nederlands Forensisch Instituut doen daar onderzoek.

De afgelopen dagen hebben agenten, vrijwilligers en het Veteranen Search Team in de bossen en het buitengebied bij haar woonplaats Hoogeloon vergeefs naar de vrouw gezocht. Ook werden speurhonden en een helikopter ingezet. 

Daarnaast doorzocht de politie de nieuwe woning van Silvana, en de woning van haar ex-vriend, waar ze met haar dochters woonde. Een woordvoerster van de politie kon niet zeggen waar de dochters nu zijn.

Familie sloeg alarm

Familieleden van de vrouw sloegen zaterdagochtend alarm toen Silvana niet kwam opdagen voor een afspraak. De politie startte direct daarna een onderzoek, gevolgd door een zoektocht, die tot nog toe zonder resultaat bleef.

De ex-vriend van Silvana werd zaterdag aangehouden voor nader onderzoek. Hij is verhoord, maar dat heeft geen informatie opgeleverd over de verblijfplaats van de vrouw, meldde de politie eerder. De man zit vast in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben.

Zoektocht
Lees ook:
Zoektocht naar vermiste Silvana uit Hoogeloon, partner aangehouden

De politie is dringend op zoek naar getuigen. "Het vinden van Silvana heeft de allerhoogste prioriteit voor de politie", laat het OM weten. "We zijn op zoek naar mensen die weten waar Silvana is en naar mensen die beschikken over camerabeelden uit de nabije omgeving. Alle informatie is daarbij welkom.