Ga naar de inhoud
Grensoverschrijdend gedrag

Geen Matthijs van Nieuwkerk bij Top 2000 Quiz en Top 2000 à Go-Go

Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk Beeld © ANP

Matthijs van Nieuwkerk zal dit jaar de Top 2000 Quiz en Top 2000 à Go-Go niet presenteren. Of de programma's überhaupt doorgaan en zo ja, in welke vorm, wordt nog bekeken door de NPO.

De NTR heeft samen met de presentator besloten dat hij dit jaar verstek laat gaan naar aanleiding van het Volkskrantartikel waarin oud-medewerkers van De Wereld Draait Door (DWDD) spreken over 'grensoverschrijdend gedrag' van Van Nieuwkerk.

Impact debat

"Ondanks dat de situatie bij de Top 2000 niet te vergelijken is met die van De Wereld Draait Door, heeft het debat dat nu gevoerd wordt naar aanleiding van de publicaties ook impact op het team van de Top 2000 en de uitstraling van het programma", zegt NTR-mediadirecteur Willemijn Francissen.

Ondernemingsraad
Lees ook
Ondernemingsraad BNNVARA kende 'geruchten' onveilige werkcultuur DWDD

De Volkskrant sprak met tientallen voormalige medewerkers van DWDD over 'grensoverschrijdend gedrag' van onder anderen de 62-jarige Van Nieuwkerk. Het ging volgens de medewerkers om 'extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen'.

Tientallen werknemers vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden. Van Nieuwkerk legde gisteren zijn werkzaamheden bij BNNVARA neer.

BNNVARA
Lees ook
BNNVARA noemt spijtbetuiging Matthijs van Nieuwkerk 'essentieel'