Ga naar de inhoud
Kinderen met angst

Nederlandse kinderserie Kabam! gaat er vandoor met Emmy Award

Elisabeth Hesemans (links), die de serie regisseerde, met de Emmy. Beeld © ANP / AFP

De Nederlandse productie Kabam! van IJswater Films is in de prijzen gevallen bij de International Emmy Awards. De serie van de KRO-NCRV was genomineerd in de categorie Kids: Live-Action.

In de dramaserie staat angst bij kinderen centraal. In tien korte verhalen komt elke keer een andere leerling uit de klas van meester Mo (Idriss Nabil) langs met een eigen angst. De serie wil laten zien dat 'iedereen weleens bang is', en dat er vaak wel een oplossing voor te verzinnen is.

Bekijk hier de trailer van de serie: 

De International Emmy Awards zijn bedoeld voor de beste tv-programma's die buiten de Verenigde Staten zijn gemaakt. De prestigieuze prijzen werden vannacht voor de 50ste keer uitgereikt. 

Kabam! is geregisseerd door Elisabeth Hesemans. De serie nam het tijdens het gala op tegen producties uit Singapore, Australië en Mexico. De uitreiking vond plaats in het Hilton Midtown Hotel in New York.

Peter R. de Vries won ooit

Nederland heeft in het verleden meerdere keren een beeldje in ontvangst mogen nemen tijdens de International Emmy Awards. Onder meer de film Het Zakmes, acteurs Pierre Bokma en Maarten Heijmans, actrices Bianca Krijgsman en Maryam Hassouni en het tv-programma De Grote Donorshow vielen in de prijzen.

Peter R. de Vries nam de award in 2008 mee naar huis voor zijn reportage over de verdwijning van Natalee Holloway.

'Nieuw
Lees ook:
'Nieuw wetsvoorstel helpt Nederlandse films en series heel erg'