Ga naar de inhoud
Politie sprak vriendinnen

Meisje (18) tijdens festival vermoedelijk door drugsgebruik overleden

Hulpdiensten bij het festival Rebellion in Haaren. Beeld © SQ Vision

De politie houdt er rekening mee dat het 18-jarige meisje dat gisteren onwel raakte tijdens een hardstylefestival in het Noord-Brabantse Haaren, is overleden door drugsgebruik. Dat concluderen zij na gesprekken met vriendinnen en onderzoek op het lichaam van het meisje.

"Een forensisch arts heeft in het bijzijn van politiemensen het stoffelijk overschot geschouwd", laat de politie in een verklaring weten. En: "Geüniformeerde agenten hebben vannacht nog met een aantal vriendinnen van haar gesproken."

Naar aanleiding daarvan houdt de politie er dus rekening mee dat het meisje is overleden door drugsgebruik. "Er wordt door de recherche echter nog wel een nader onderzoek ingesteld."

Zorgen
Lees ook:
Zorgen over excessief gebruik lachgas en ketamine: tot verlammingen aan toe

Het meisje raakte gisteren rond 20.00 uur onwel tijdens hardstylefestival Rebellion in Haaren. Er werd nog gereanimeerd, maar die hulp mocht niet meer baten.

'Enorm aangeslagen'

De organisatie van het festival laat in een reactie weten 'enorm aangeslagen' te zijn door het incident. "Een dag vol plezier, vermaak en saamhorigheid krijgt hierdoor een gitzwart randje. We leven mee met familie, vrienden en andere nabestaanden en wensen hen veel sterkte toe."

Aan het Brabants Dagblad laat een woordvoerder van het festival weten 'niet bekend te zijn met drugs op het festival' en een 'zero tolerance beleid qua drugs' te hebben.