Ga naar de inhoud
Kunstwerken ontvreemd

Banksy roept dieven op spullen te stelen uit Londense winkel Guess

De Londense winkel van Guess heeft de beveiliging opgeschroefd en gesloten na de oproep van kunstenaar Banksy. Beeld © Shutterstock

Een winkel van modemerk Guess in Londen heeft de beveiliging opgeschroefd en de zaak gesloten nadat graffitikunstenaar Banksy winkeldieven had opgeroepen om er spullen te gaan ontvreemden, meldt BBC.

Het Amerikaanse modemerk Guess heeft een nieuwe collectie met prints van kunstwerken van Banksy. De anonieme kunstenaar beschuldigt het merk er alleen van dat dit zonder zijn toestemming gebeurde.

"Attentie winkeldieven. Ga alsjeblieft naar Guess aan Regent Street. Ze hebben mijn kunstwerken ontvreemd zonder te vragen, hoe kan het verkeerd zijn dat jij hetzelfde doet met hun kleding?", schreef Banksy aan zijn 11,6 miljoen Instagramvolgers.

Marketingstunt

Na de oproep van de beroemde Britse artiest Banksy heeft de winkellocatie aan de Londense Regent Street bewakers voor de deur gezet, de etalages afgeplakt en de zaak gesloten. Dat het om een marketingstunt zou gaan, is onwaarschijnlijk rekening houdend met Banky's afkeer van de consumptiemaatschappij. 

Celstraf
Lees ook:
Celstraf voor dieven Banksy-kunstwerk van treurend meisje Bataclan

Guess heeft nog niet gereageerd op de discussie, maar zegt dat de collectie tot stand kwam samen met een agentschap dat werk van graffitikunstenaars in licentie geeft.

Recent kunstwerk

Recent onthulde Banksy een werk op een vernield huis dat in de sterk verwoeste stad Borodjanka in de buurt van de Oekraïense hoofdstad Kiev zou zijn gemaakt. Het kunstwerk laat op een grijze muur van een verwoest huis een meisje zien, dat op de brokstukken een handstand maakt.

Bekijk ook: Banksy verrast Oekraïners met muurschilderingen

01:30
In de Oekraïense stad Borodjanka zijn drie muurschilderingen opgedoken. Ze zouden zijn van de wereldberoemde anonieme kunstenaar Banksy.