Ga naar de inhoud
Na verkeersdrama

Klopjacht op Duitse huurauto's in Roosendaal: al 13 in beslag genomen

Een van de inbeslaggenomen auto's Beeld © Politie

De politie in Roosendaal heeft sinds september dertien huurauto's, waarvan de meeste een Duits kenteken hadden, in beslag genomen naar aanleiding van meldingen van asociaal rijgedrag door bestuurders van deze auto's.

De politie was al langer bekend met met het levensgevaarlijke rijgedrag van een onbekende groep bestuurders die daarvoor steeds wisselende peperdure huurauto's uit Duitsland gebruikte. De politie intensiveerde het onderzoek na een verkeersdrama in september in Oud Gastel, vlak bij Roosendaal.

Vier doden

Daar botste een in Duitsland gehuurde Mercedes AMG met hoge snelheid op een auto met daarin twee volwassenen en drie kinderen. Vier van hen kwamen om het leven. De politie concludeerde vrijwel direct dat de bestuurder van de Mercedes veel te hard moest hebben gereden, 'als je ziet hoe de auto van de slachtoffers eraan toe is'. 

In beeld: meerdere doden bij ernstig ongeluk Oud Gastel

00:34
Op de eerste beelden van direct na het ongeluk is alleen de auto van de veroorzaker te zien.

Vaak is niet duidelijk wie de auto huurt en wie achter het stuur zit, zegt de politie. "Het lijkt erop dat de auto’s van hand tot hand gaan en door meerdere mensen worden gebruikt om enerzijds onder de radar te blijven en anderzijds om in hun sociale omgeving te kunnen patsen."

Filmpjes op sociale media

De politie maakte vandaag bekend opnieuw een huurauto met Duits kenteken in beslag te hebben genomen in Roosendaal. De 30-jarige bestuurder plaatst regelmatig filmpjes op sociale media van zijn 'asociale en gevaarlijke rijgedrag', stelt de politie.

Ongeluk
Lees ook:
Ongeluk Oud Gastel: bestuurder had niet gedronken, politie dankt 'kordate' burgers

Omroep Brabant meldt dat het om de in bepaalde kringen bekende wegpiraat 'Muis911' gaat, die tientallen filmpjes plaatst van zichzelf op Snapchat, waarop onder meer te zien is hoe hij de politie van zich afschudt door met snelheden tot boven de 200 kilometer per uur over de vluchtstrook te rijden.

Verkeerscontrole

Volgens de omroep had de politie hem al veel langer in het oog, maar was het moeilijk hem aan te houden. Daarvoor zou hij op heterdaad betrapt moeten worden. Dat is ook nu niet gebeurd: hij liep tegen de lamp bij een verkeerscontrole, waarbij zijn papieren niet in orde bleken. De huurauto was niet onder zijn naam gehuurd, wat neerkomt op joyriding.