Ga naar de inhoud
Mallorcazaak

Sanil B. krijgt 7 jaar cel voor fatale mishandeling Carlo Heuvelman

De rechtbank en Sanil B. Beeld © ANP

De rechter heeft de 20-jarige hoofdverdachte Sanil B. 7 jaar celstraf gegeven voor onder meer de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca. Heuvelman werd op 14 juli 2021 mishandeld door een vriendengroep en overleed. "Jij hebt je schuldig gemaakt aan ongekend gewelddadig gedrag. Jij en je mededaders hebben het leven van velen onherstelbaar beschadigd," aldus de rechter.

Zes andere mannen uit de vriendengroep van Sanil B. kregen gevangenisstraffen tussen 12 en 30 maanden.

Voor een aantal van hen pakte die straf veel hoger uit dan de eis van het Openbaar Ministerie. De rechter zei daarover: "Maar wat daar voor café de Bierexpress is gebeurd, moet worden gezien als geweld van de hele groep, tegen alle slachtoffers." 

En later: "Het signaal moet zijn: dit soort extreem en zinloos groepsgeweld wordt zwaar gestraft."

Een van de verdachten kreeg een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf. Een laatste man werd vrijgesproken van alle betrokkenheid. 

Bewusteloos geschopt

De 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen werd vorig jaar op 14 juli kort na 02.00 uur in elkaar geslagen op de boulevard van de populaire badplaats El Arenal op Mallorca. Hij belandde bewusteloos op straat, waarna hij nog werd geschopt.

Hij overleed vier dagen later in het ziekenhuis als gevolg van hersenletsel.

'Zo
Lees ook:
'Zo kan het niet jongens, wie heeft Carlo Heuvelman geschopt?'

Van hoofdverdachte Sanil B. (20) staat vast dat hij Heuvelman trapte, concludeerde de rechter. Op zijn schoen is een DNA-spoor van het slachtoffer gevonden. Ook de verklaring van een reisleidster, die een signalement gaf waaraan B. voldeed, heeft meegespeeld. Zelf heeft hij steeds ontkend.

Welke rol de rest van de vriendengroep speelde, is niet precies duidelijk geworden. Er zijn geen beelden van, zoals die er wel zijn van uitgaansgeweld eerder op de avond.  

De vriendin van Carlo sprak eerder in de rechtszaal rake woorden:

'De liefde van mijn leven', vriendin doodgeschopte Carlo spreekt in Mallorcazaak

02:10
"De liefde van mijn leven."

Eerder op de avond waren verschillende jongens uit de vriendengroep van Sanil B. al betrokken bij twee andere ernstige vechtpartijen. Twee jongens werden al bewusteloos geschopt. Een aantal van de mannen uit Hilversum, onder anderen Sanil B., is daarom ook veroordeeld voor poging tot doodslag.

Over een van die incidenten zei de rechter: "Het slachtoffer belandde op de grond en leek een speelbal in het door zes verdachten uitgeoefende geweld. Toen het slachtoffer weerloos op de grond lag, werd hij tegen zijn hoofd getrapt. Dat geweld bleef doorgaan en de klappen kwamen van alle kanten. Het leverde een aanmerkelijke kans op zijn overlijden op."