Ga naar de inhoud
'Voel geen blijdschap'

Danny de Munk toch niet vervolgd voor verkrachting: 'Onvoldoende bewijs'

Danny de Munk Beeld © ANP

Het onderzoek naar de verkrachtingszaak van zanger Danny de Munk is voortijdig beëindigd, omdat er onvoldoende bewijs zou zijn, laat zijn advocaat Royce de Vries weten. De Munk zal dus niet worden verhoord door de politie of worden vervolgd door het Openbaar Ministerie.

In juni werd bekendgemaakt dat een vrouw aangifte van verkrachting had gedaan tegen De Munk. Zo'n vijftien jaar geleden zou het slachtoffer nauw met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. De Munk heeft de beschuldigingen altijd ontkend.

Niet blij

In een reactie laat De Munk weten het beëindigen van het onderzoek te zien als 'bevestiging van iets wat ik al wist'. Hij zegt geen blijdschap te voelen: "Vooral omdat deze beschuldiging privé en zakelijk zoveel kapot heeft gemaakt."

Rechtbank
Lees ook:
Rechtbank doet 1 december uitspraak over verzoek Danny de Munk

De Munk heeft eerder zelf een zaak aangespannen bij de Amsterdamse rechtbank om het slachtoffer onder ede te mogen horen. Deze zaak zet de zanger door, in de hoop daarmee zijn onschuld te bewijzen. "Deze wens van cliënt blijft onverminderd bestaan", vertelt advocaat De Vries. De uitspraak van deze zaak wordt op 1 december gedaan.

Gezoend op herentoilet

In een interview met RTL Boulevard gaf De Munk eerder aan nooit seks te hebben gehad met het vermeende slachtoffer. Wel gaf hij toe met haar gezoend te hebben in het herentoilet voorafgaand aan een optreden. Hij sprak van valse aangifte en deed daarom tegenaangifte.

Op Instagram deelt hij zijn statement.