Ga naar de inhoud
'Wanhoopskreet'

Tweetal in publiek onderbreekt Jinek voor protest tegen WK in Qatar

Qatar-demonstranten onderbreken uitzending Jinek

02:14

Twee mensen in het publiek bij de talkshow Jinek hebben dinsdagavond in de uitzending aandacht gevraagd voor de omstandigheden waaronder in Qatar het WK voetbal wordt gehouden. Ze gingen aan weerszijden van presentator Eva Jinek staan en trokken gele hesjes aan.

"Wij zijn hier voor Qatar! Wij komen op voor Qatar!", zo riep een van de twee. Bekijk hier beelden van de actie:

Qatar-demonstranten onderbreken uitzending Jinek

02:14
De uitzending werd verstoord door twee demonstranten.

"We willen het bespreekbaar maken", zeiden ze tegen Jinek. De talkshowhost zei hun 'wanhoopskreet' te begrijpen, maar zelf ook machteloos te zijn.

Frustrerend

Presentatrice Eva Jinek bleef rustig en zei dat ze de mannen helemaal begreep.

"We hebben het al vaker besproken: veel mensen zitten met handen in het haar. Maar ik weet ook niet wat ik voor jullie kan doen om dat op te lossen."

Activist
Lees ook:
Activist Jelle na lijmincident: 'Beau voelde zich helemaal niet bedreigd'

Jinek stelde de actievoerders na een paar minuten voor om weer rustig te gaan zitten. "Dan praten we daarna verder." Ze zei verder begrip te hebben voor hun optreden. "Iedereen begrijpt hoe jullie je voelen."

Ongepland moment

Het was al de derde keer in korte tijd dat er een ongepland moment in een uitzending van Jinek was. Eind oktober lijmde zich een klimaatactivist vast aan de tafel toen Beau van Erven Dorens voor Jinek inviel.

Een paar dagen later liepen enkele Oranjesupporter boos weg tijdens de uitzending toen het ook al over het WK voetbal in Qatar ging.