Ga naar de inhoud
Vijf maanden later

Moeder van vermoorde Gino (9) dood gevonden, geen misdrijf

Knuffels en bloemen ter nagedachtenis aan Gino Beeld © ANP

De moeder van Gino van der Straeten, de Limburgse jongen van 9 die eerder dit jaar werd ontvoerd en vermoord, is dood gevonden. Dat bevestigt een woordvoerder van Namens de Familie (een onderdeel van Slachtofferhulp), die zegt dat de vrouw een natuurlijke dood is gestorven.

Het lichaam van de moeder van Gino werd vanavond gevonden in een huis in Maastricht. 

Judy op 't Veld van Namens de Familie staat de familie bij sinds de ontvoering en dood van Gino. "Dit is afschuwelijk voor zijn zussen, echt vreselijk", zegt ze. Zij verliezen vijf maanden na de dood van hun broertje nu hun moeder. "Terwijl het proces rond de dood van Gino nog moet beginnen, de eerste proformazitting is pas net geweest." 

Verdachte
Lees ook:
Verdachte bekent misbruik en doden Gino, emoties lopen hoog op in rechtszaal

Gino verdween 1 juni tijdens het buitenspelen in Kerkrade. Zijn lichaam werd enkele dagen later verpakt in vuilniszakken in Geleen gevonden. Dit was vlak bij de woning van Donny M., die daarvoor werd gearresteerd en intussen bekend heeft.

'Ongelooflijk veel verdriet'

Halverwege september stond de 22-jarige Donny M. voor de rechter in Maastricht in een eerste, niet-inhoudelijke zitting in de zaak. Tijdens die zitting begon de moeder van Gino te gillen toen het Openbaar Ministerie meldde waar M. precies voor wordt vervolgd, namelijk het ontvoeren, drugs toedienen, misbruiken, mishandelen en vervolgens vermoorden van het jongetje. 

Zussen
Lees meer:
Zussen herinneren zich vermoorde Gino als 'fijn, behulpzaam mannetje'

Zijn moeder werd de zaal uitgeleid na haar uitbarsting en besloot uit de rechtbank te vertrekken. "Dat zijn moeder ongelooflijk veel verdriet had, mag duidelijk zijn", zegt Op 't Veld. "Maar dat haar overlijden een direct verband heeft met wat Gino is overkomen, is nog niet te zeggen." 

Waaraan de vrouw is overleden, is niet bekendgemaakt.

Pieter Baan Centrum

Donny M. zou worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum om te worden onderzocht. Op 5 december wordt de volgende zitting gehouden.