Ga naar de inhoud
Geen wedstrijd

RKC-doelman Vaessen verslaapt zich: trainer genadeloos

De keeper versliep zich. Beeld © ANP

Doelman Etienne Vaessen van RKC Waalwijk mist vandaag het eredivisieduel tegen NEC. De reden is opmerkelijk: hij heeft zich verslapen.

RKC Waalwijk speelt een uitwedstrijd tegen NEC. Vaessen is normaal gesproken de nummer 1 onder de lat. Maar vandaag staat reservekeeper Joel Pereira in het doel.

Focus

Hoe het kan dat Vaessen zich heeft verslapen is niet bekend. Maar de trainer van RKC Waalwijk is onverbiddelijk: de keeper mocht niet mee.

"Etienne heeft zich verslapen. En lang ook ja", zei trainer Joseph Oosting voor de aftrap bij ESPN. "Op een wedstrijddag moet je focus hebben. Toen Etienne op de club kwam, heb ik hem aangesproken en gezegd dat hij niet bij de selectie zit. Hij zal morgen wel met een uitleg komen. Deze wedstrijd is voor ons te belangrijk om het over Etienne te hebben."

Van
Lees ook:
Van Gaal over afbellen spelers: 'Bij sommigen tranen in mijn ogen'

Bij NEC staat Jasper Cillessen zoals gebruikelijk onder de lat. Cillessen (33) kreeg vrijdag te horen dat hij ontbreekt in de WK-selectie van Oranje en daar was de 63-voudig international zeer ontstemd over. Bondscoach Louis van Gaal geeft de voorkeur aan de keepers Justin Bijlow, Remko Pasveer en Andries Noppert. Cillessen heeft zich vooralsnog niet uitgelaten over de keuze van Van Gaal.

"Dit is voor hem heel pijnlijk", aldus NEC-trainer Rogier Meijer. "Ook voor ons als club en spelersgroep, want wij gingen ervan uit dat hij naar het WK zou gaan. Hij was en is een mooi uithangbord. Dat is weggevallen, doodzonde. Of ik heb overwogen hem nu op vakantie te sturen? Nee. Hij wil zelf graag keepen, dat is het allerbelangrijkste."