Ga naar de inhoud
Nog uren nablussen

Deel appartementencomplex Amsterdam ingestort na brand, man aangehouden

De brand is uitgebroken in de Voetbalstraat in Slotervaart. Beeld © Mizzle Media

Aan de Voetbalstraat in de Amsterdamse wijk Slotervaart heeft urenlang een grote brand gewoed. Zo'n 75 woningen van een appartementencomplex stonden in brand, een deel van het pand is ingestort. De politie heeft een man aangehouden, omdat er 'rekening wordt gehouden met brandstichting'.

Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan, die vanochtend rond 8.30 uur uitbrak. "De mensen die binnen waren, zijn geëvacueerd en opgevangen. De brandweer is druk bezig met blussen." Op dit moment is het sein brandmeester gegeven, maar zal de brandweer nog uren bezig zijn met nablussen.

Zo'n 135 bewoners zijn opgevangen in een nabijgelegen sporthal. De woordvoerder verwacht dat zij in ieder geval tot vanavond nog niet terug kunnen naar hun huizen. 

Brand in het dak

De woordvoerder van de brandweer laat weten dat zes personen zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis.

De brand woedde in een wooncomplex met containerwoningen, er wonen statushouders en jongeren. Er stonden volgens de brandweer ongeveer 75 woningen in brand, waarvan een aantal dus was ingestort. De brandweer probeerde er urenlang voor te zorgen dat het vuur niet over zou slaan naar de andere helft van het blok met zo'n zestig woningen.

De brand was in de wijde omgeving te zien. Vanwege de rook wordt nog altijd geadviseerd om in de omgeving ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.