Ga naar de inhoud
17 jaar in dienst

Na ophef over doosje Merci krijgt Hermien (69) tóch een pensioenfeestje van PostNL

Hermien aan tafel bij Jinek. Beeld © Jinek

Hermien de Wit krijgt tóch nog een passend afscheid van PostNL. De 69-jarige postbode uit Hoevelaken kreeg voor haar pensioen alleen een doosje Merci en een cadeaubon van 10 euro. De ophef was groot en nu heeft het postbedrijf alsnog een passend cadeau toegezegd: Hermien gaat met haar hele familie uit eten op kosten van PostNL.

"Ik vind het heel leuk", vertelt Hermien vandaag aan RTL Nieuws. Toch houdt ze nog een kleine slag om de arm. "Ik moet nog zien of PostNL het ook echt gaat bekostigen."

Merci en cadeaubon

Dat haar vertrouwen een deuk heeft opgelopen, is niet gek. Hermien werkte bijna zeventien jaar voor PostNL. Een paar jaar geleden zou ze eigenlijk al stoppen als postbode, maar omdat er een groot tekort aan postbezorgers is, vroeg PostNL haar nog regelmatig bij te springen. Eind september bezorgde Hermien haar laatste brieven.

Als afscheid kreeg ze een doosje Merci en een cadeaubon van 10 euro in de brievenbus, en dat was het. De dochter van Hermien, Cocky Drost, sprak er schande van en uitte haar frustratie op Twitter.

Daarna ging het snel: een paar dagen later zaten moeder en dochter aan tafel bij Jinek om over de situatie te vertellen. Hermien kreeg in de uitzending 'namens alle inwoners van Hoevelaken' een bos bloemen van Eva Jinek:

Hermien kreeg na jaren trouwe dienst doosje Merci

02:39
Hermien de Wit (69) werkte zestien jaar en negen maanden voor PostNL.

"Er is heel wat gebeurd", blikt Hermien trots terug. Ze is blij dat ze haar verhaal heeft kunnen vertellen en ze hoopt dat ze daarmee anderen heeft geholpen. "Ik heb een statement gemaakt. Ook voor de volgende generatie, ik kwam op voor de branche en zei tegen PostNL: dit lijkt nergens op."

Na de uitzending kreeg de gepensioneerde postbode nog een bos bloemen, deze keer van PostNL. "Die was wel een stuk kleiner dan die van Jinek", grapt Hermien.

Een week later stond ook een medewerker van het postbedrijf op de stoep. "Sorry, we willen het graag goedmaken", zei de man. In eerste instantie moest Hermien er niets van hebben.

Doos
Lees ook:
Doos chocola 'erg karig' bij pensioen, dit is wél een normaal cadeau

"Ze boden me een spaweekendje of een nachtje in een hotel aan", vertelt Hermien, "maar dat hoefde voor mij niet zo." Wat ze wel wilde: tijd met haar kinderen en kleinkinderen.

"Ik heb vijf kinderen en elf kleinkinderen, dus dat is een grote groep. Het leek mij ontzettend leuk om eens met iedereen uit eten te gaan op mijn zeventigste verjaardag, eind november."

PostNL ging akkoord. De reservering staat: met ruim 18 man aan een grote tafel in Grand Café De Haen in Hoevelaken.

En een feest, dat wordt het. Want ook de eigenaar van het restaurant heeft het nieuws rondom Hermien gevolgd. "Ze is een begrip in het dorp", vertelt eigenaar Cor Horst. "Ze was een vaste waarde als postbezorger. Iedereen kent haar."

Shared dining

Hermien en haar gezin gaan genieten van een 'shared dining' van drie gangen. "Er komen grote schalen op tafel met allerlei gerechtjes die ze met elkaar kunnen delen, met als dessert een bavarois-taartje."

Dan is het nu tijd voor Hermien om echt te gaan genieten van haar welverdiende pensioen. En dat gaat wel lukken: "Ik ga straks naar de winkel met mijn dochter en vanmiddag oppassen op mijn kleinkind, dat soort dingen kan ik nu doen."

PostNL
Lees ook:
PostNL over ophef rond postbezorger Hermien (69): 'Fout gegaan'

PostNL: 'Blij dat het is rechtgezet'

PostNL laat in een reactie weten blij te zijn dat ze een en ander hebben kunnen rechtzetten. "Het afscheid voor Hermien was niet goed gegaan", zegt een woordvoerder. "Ik ben blij dat zij er ook blij mee is."