Ga naar de inhoud
Vechtpartij in winkel

200 uur taakstraf voor Glennis Grace na 'geweldsuitbarsting' in Jumbo

Glennis Grace bij aankomst in de rechtbank. Beeld © ANP

Zangeres Glennis Grace heeft een taakstraf van 200 uur gekregen voor openlijke geweldpleging in een Jumbo begin dit jaar. Dat heeft de rechter zojuist besloten. Supermarktmedewerkers 'hadden geen schijn van kans en hebben pijn geleden', aldus de rechtbank.

Glenda Batta, zoals Glennis Grace eigenlijk heet, is volgens de rechter samen met vier anderen verantwoordelijk voor een 'geweldsuitbarsting' in het Amsterdamse filiaal van de supermarkt. "De slotsom is dat alle verdachten een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan het geweld", zei de rechter.

Batta had volgens de rechter 'een substantiële bijdrage in het toegepaste geweld' en was de initiator. "Voor de intentie tot het voeren van een constructief gesprek ziet de rechtbank bij geen enkele verdachte een aanknopingspunt."

Bij het bepalen van de straf woog hij mee dat haar carrière is beschadigd. Omdat ze een blanco strafblad had, vindt de rechtbank de geëiste voorwaardelijk celstraf van een maand niet nodig en een taakstraf passend. De andere verdachten kregen taakstraffen variërend van 50 tot 200 uur.

Batta liet na afloop van de uitspraak weten niet in hoger beroep te zullen gaan en zich neer te leggen bij het vonnis.

Glennis Grace geeft eerste reactie op straf voor geweld in Jumbo

00:51
Glennis Grace geeft een eerste reactie op de uitspraak.

In februari stak Batta's zoon Anthony een e-sigaret op in de supermarkt. Hij werd daarop aangesproken en de winkel uitgeduwd, waarbij hij zich hevig verzette. Vervolgens gooide hij met winkelmandjes en kwam ten val.

In de loop van de avond kwam Batta naar de winkel om verhaal te halen met vier andere volwassenen, haar zoon en een vriend van de zoon. Bewakingsbeelden van het chaotische incident toonden aan dat drie supermarktmedewerkers werden getrapt en geslagen door de groep. De zangeres zou een medewerker met een platte hand hebben geduwd, ook zou ze hem een knietje hebben gegeven.

'Opgejaagd, geslagen en getrapt'

Volgens de officier van justitie nam Batta het initiatief. "Jonge supermarktmedewerkers zijn belaagd. Ze zijn opgejaagd, geslagen, getrapt en achtervolgd terwijl ze gewoon op zaterdagavond aan het werk waren. Dat kan worden gezien als eigenrichting", zei hij tijdens een eerdere zitting.

Een
Lees ook:
Een bekende Nederlander met een taakstraf, hoe werkt dat?