Ga naar de inhoud
Lichaam aangespoeld

Nieuwe zoektocht naar laatste vermiste bij Terschelling zonder resultaat

Beeld © ANP

Een nieuwe zoektocht naar de laatste vermiste na de aanvaring bij Terschelling twee weken geleden, heeft geen resultaat opgeleverd. Eerder vandaag spoelde het lichaam van de andere vermiste aan.

Na de vondst van het lichaam van de 49-jarige man eerder vandaag, werd de zoekocht naar het laatste slachtoffer, een jongen van 12, opgeschaald. Dat leverde geen resultaat op. De zoekactie is inmiddels gestaakt. 

Zo'n twintig personen hebben namens vrijwilligersorganisatie Search & Rescue Nederland (SAR) de hele dag naar het lichaam van de jongen gezocht. Dat deden ze op quads en lopend langs de kustlijn van de oost- en westkant van het eiland.
 

Gevonden
Lees ook:
Gevonden lichaam is van 49-jarig slachtoffer bootongeluk

Ook werd een boot van de politie en de reddingsmaatschappij Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) ingezet.

Regen en wind

De politie bekijkt morgen, zoals elke dag de laatste weken sinds de aanvaring, of er verder wordt gezocht. SAR Nederland zegt in overleg met de hulpdiensten te bekijken wat de organisatie verder kan doen.

"Het was een zware dag", aldus een woordvoerder van SAR Nederland, die ook spreekt van 'priemende regen' en harde wind waardoor de zoektocht vandaag moeilijk werd gemaakt. 

Door het ongeval, dat op vrijdag 21 oktober vroeg in de ochtend gebeurde, overleden eerder al een 46-jarige man uit Sexbierum en een 57-jarige man uit Leeuwarden. 

Bekijk ook: de eerste beelden na de aanvaring twee weken geleden

00:42