Ga naar de inhoud
'Gewoon lol maken'

Twitteraccount Eindhovens Dagblad gehackt: heet nu 'Ajax-fans'

Het twitteraccount van het Eindhovens Dagblad is vanavond gehackt. Dat gebeurde vlak voordat de voetbalwedstrijd Ajax - PSV voorbij was. Het account werd omgedoopt in 'Ajax-fans' en de profielfoto werd vervangen door het clublogo van de Amsterdammers.

Hoofdredacteur van de krant Joris Roes laat via Twitter weten dat het dagblad werkt aan het terughalen van het account. "De redactie van het ED probeert deze problemen snel op te lossen. In de tussentijd kunnen gebruikers het profiel ook rapporteren en aangeven dat het profiel gehackt is", schrijft de krant in een bericht op de website.

Oplossing

Ook journalisten van de krant laten weten dat er gewerkt wordt aan een oplossing. 

De hoofdredacteur meldt verder dat het voor de volgers overduidelijk is dat het account is gehackt. "Ieder weldenkend mens die nu leest wat er via het Twitteraccount wordt verspreid, ziet direct dat dit niet van ons afkomstig kan zijn. Ja, het heet nu AJAX Fans, maar het is natuurlijk maar de vraag of die er daadwerkelijk achter zitten." 

'Gewoon een beetje lol maken'

De hackers schrijven in een andere tweet dat ze lol willen maken: "We konden dit account ook gebruiken om mensen op te lichten. Maar zo ver gaan we niet... Gewoon even een beetje lol maken!" 

'Twitter-vrijheid'
Lees ook:
'Twitter-vrijheid' onder Musk: nepnieuws over dood Trump gaat viral