Ga naar de inhoud
Door werkzaamheden

Twee weken geen treinen van en naar Amsterdam Zuid en minder rond Schiphol

De trein op station Schiphol Airport. Beeld © ANP

Door werkzaamheden aan het spoor rijden er van 13 tot en met 27 november geen treinen van en naar station Amsterdam Zuid. Ook bij Schiphol Airport wordt in die periode aan het spoor gewerkt. Daardoor rijden die twee weken ook minder treinen van en naar het vliegveld.

Reizigers die naar een van die twee stations moeten, kunnen omreizen via Amsterdam Centraal. Vanaf daar kunnen ze overstappen op de metro naar Amsterdam Zuid of op de trein naar de luchthaven. Op de metrolijnen 50, 51 en 52 in Amsterdam kan er met een NS-treinkaartje worden gereisd.

Opnieuw
Lees ook:
Opnieuw minder treinen door personeelstekort, om deze trajecten gaat het

Tussen Amsterdam Centraal, Schiphol en Utrecht Centraal zal de NS doordeweeks extra treinen inzetten. De rechtstreekse treinen tussen Rotterdam Centraal en het vliegveld blijven gewoon rijden.

Internationaal treinverkeer

Het internationale treinverkeer rijdt in die periode in november ook anders. Zo rijdt de trein van en naar Brussel niet verder dan Rotterdam Centraal. De Thalys, Eurostar en de trein van en naar Berlijn rijden met gewijzigde vertrek- en aankomsttijden van en naar Amsterdam Centraal.

Reizigers moeten niet alleen rekening houden met onder meer spoorwijzigingen en omreizen, maar ook met extra drukte in de treinen en op stations. De NS adviseert om voor vertrek de app in de gaten te houden en rekening te houden met een extra reistijd tot 45 minuten.

Bekijk ook: dit is de langste passagierstrein ooit

00:53
Het is een record: in Zwitserland reed de langste passagierstrein ooit.