Ga naar de inhoud
Rijksrecherche doet onderzoek

Crash na politieachtervolging Kampen: verdachte en twee Emmeloorders omgekomen

Bij het ongeluk zijn drie doden gevallen. Beeld © ANP

Bij het verkeersongeluk dat gisteravond na een politieachtervolging bij Kampen gebeurde, zijn twee mensen om het leven gekomen die niets met de zaak te maken hadden. Ook de verdachte die in zijn auto achtervolgd werd, is verongelukt.

De aanrijding was op de N50, in de buurt van de Eilandbrug in Overijssel. Er waren twee auto's bij betrokken. In één van de voertuigen zat een 41-jarige man die achtervolgd werd door de politie. In de andere auto zaten een man (68) en vrouw (67) uit Emmeloord. Ze overleefden de crash niet.

Wat er precies op de weg is gebeurd, is niet bekendgemaakt. De Rijksrecherche heeft aangekondigd onderzoek te gaan doen, omdat er sprake was van een politieachtervolging.

Drie
Lees ook:
Drie doden door ongeluk na politieachtervolging bij Kampen

De man en vrouw uit Emmeloord werkten jaren bij de gemeente Noordoostpolder. "Het nieuws raakt ons daarom extra", zegt de gemeente in een reactie tegen RTL Nieuws. "Nog maar drie jaar geleden gingen zij met pensioen. Tot ons grote verdriet hebben beiden hier niet lang van mogen genieten. Wij wensen de kinderen, familie en naasten heel veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies."

Mishandeling

De achtervolging had te maken met een geweldsincident in Bedum in de provincie Groningen, rond 18.30 uur. De omgekomen verdachte, een man uit de gemeente Het Hogeland, zou een 39-jarige vrouw hebben mishandeld na een ruzie 'in de relationele sfeer'.

Hij ging ervandoor, maar zijn voertuig werd rond 20.30 uur gesignaleerd op de A6 in Flevoland. Hierop is de achtervolging ingezet.

De locatie van het ongeluk.

Op de N50 bij Kampen is er volgens de politie een aanrijding ontstaan. "De verdachte zat alleen in zijn voertuig en is overleden. Daarnaast zijn de twee inzittenden van het andere voertuig overleden. Zij hebben geen betrokkenheid bij het eerdere incident", schrijft de politie in een persbericht.