Ga naar de inhoud
Ontvoerd en vermoord

Zussen herinneren zich vermoorde Gino als 'fijn, behulpzaam mannetje'

Gino verdween op 1 juni uit een speeltuintje in Kerkrade. Rechts zijn zus Naomi. Beeld © Politie Limburg / KRO-NCRV (screenshot)

"Heel energievol. Heel lief. Zorgzaam ook", omschrijft Naomi van der Straeten haar broertje Gino, het 9-jarige jongetje dat afgelopen zomer werd ontvoerd en gedood in Zuid-Limburg. Het tv-programma 'Voor wie steek jij een kaarsje op?' sprak met de twee zussen van de jongen.

Gino verdween afgelopen zomer uit een speeltuintje in Kerkrade. Na een zoekactie van drie dagen werd zijn lichaam gevonden op aanwijzingen van Donny M. Hij wordt verdacht van het ontvoeren en doden van het jongetje. 

Naomi's band met Gino was 'heel close', vertelt ze aan presentatrice Anita Witzier. Ze herinnert zich vooral hoe zorgzaam hij was. Zoals die keer dat ze ziek in bed lag: dan kwam hij naar boven om te vragen of ze wat wilde drinken. "Hij was vrolijk en lief. En van de ene op de andere dag is hij opeens weg. Dat is lastig."

Verdachte
Lees ook:
Verdachte bekent misbruik en doden Gino, emoties lopen hoog op in rechtszaal

Anita Witzier sprak naast Naomi ook met zus Kelly Simmelink, bij wie Gino zou gaan wonen. Zij blijft zich Gino herinneren als een 'fijn behulpzaam mannetje'. "Ik had het Max Verstappen-boterhamtrommeltje al gehaald. Mijn dochter doet er af en toe boterhammen in. Voor Gino, zegt ze dan."

Met de dood van haar kleine broertje heeft ze het 'heel moeilijk'. "Ik heb nog wel wat afleiding door mijn kinderen. Vooral 's avonds denk ik aan hem."

5 december volgende zitting

De rechtszaak tegen Donny M. is in september van start gegaan. M. heeft bekend Gino verdovende middelen te hebben toegediend, te hebben misbruikt en om het leven te hebben gebracht. "Wat er is gebeurd, wat ik heb gedaan, is afschuwelijk, het had niet mogen gebeuren", zei hij.

Donny M. zou worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum om te worden onderzocht. Op 5 december wordt de volgende zitting gehouden.