Ga naar de inhoud
Broer vermoord

Kroongetuige Nabil B. vindt niks meer belangrijk: 'U kunt zelf wel invullen waarom'

Zwaarbewapende agenten bij de 'bunker' in Amsterdam-Osdorp. Beeld © ANP

In een onbewaakt moment vertelde kroongetuige Nabil B. vanochtend hoe hij momenteel tegen het liquidatieproces Marengo aankijkt. "Ik vind niks meer belangrijk. Het interesseert me niet meer." De rechtbank, justitie en de advocaten van B. grepen direct in.

Sinds begin 2018 bekend werd dat B. zich als kroongetuige had gemeld, zijn zijn onschuldige broer, advocaat en vertrouwenspersoon Peter R. de Vries vermoord.

Strafvermindering

Vandaag wordt B. gehoord in de zaak van Saïd R., de vermeende rechterhand van Ridouan Taghi, hoofdverdachte in de omvangrijke strafzaak.

De advocaten van R. bevroegen de kroongetuige naar zijn beweegredenen om over te stappen naar justitie. "Voor mij was het toen belangrijk om te weten hoe lang ik uiteindelijk zou moeten zitten", antwoordde B., doelend op de regeling dat een kroongetuige strafvermindering kan krijgen.

Opmerkelijke
Lees ook:
Opmerkelijke draai advocatenneef Taghi: geen onderzoek meer naar 'lek' Weski

"En nu?" vroeg de advocaat van R.

B. gaf daarop met een zucht aan dat voor hem nu niets meer belangrijk is.

Advocaten:
Lees ook:
Advocaten: gebruik van versleutelde berichten door OM 'ondermijnt rechtstaat'

Na vervolgvragen van R.'s advocaat werd van meerdere kanten ingegrepen. Al wilde B. daarna zelf toch nog wat zeggen. "U stelt mij een persoonlijke vraag. Ik sta er nu anders in dan vijf jaar geleden. U kunt zelf wel invullen waarom."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.