Ga naar de inhoud
Hulp van Duncan Laurence

Dion Cooper en Mia Nicolai namens Nederland naar songfestival

Mia Nicolai en Dion Cooper Beeld © AVROTROS

Zangers Dion Cooper en Mia Nicolai gaan volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Dat werd bekendgemaakt in het NPO Radio 2-programma Aan de Slag!. Oud-winnaar Duncan Laurence is verantwoordelijk voor het nummer waarmee ze volgend jaar naar Liverpool gaan.

De 26-jarige Nicolai en 28-jarige Cooper zijn nog geen gearriveerde artiesten en werkten de afgelopen jaren afzonderlijk van elkaar aan een solocarrière. Ze werden twee jaar geleden door Laurence en Garfield aan elkaar gekoppeld. Met z'n vieren maakten ze het liedje voor het songfestival, dat indruk maakte op de selectiecommissie. Volgens AVROTROS werden ze 'unaniem' aangewezen als de Nederlandse inzending.

"Het Songfestival is hét podium waar mensen kunnen zien wat je als artiest te brengen hebt. Na al die jaren hard werken aan het vertalen van ons gevoel in muziek is dit een geweldige kans om op zo’n grote schaal ons verhaal te vertellen", zegt het duo

De 26-jarige Mia groeide op met muziek. Haar tweede single 'Mutual Needs' werd in november 2020 uitgebracht en internationaal opgepakt. Dion (28) pakte op zijn vijftiende voor het eerst zijn gitaar op. Hij bracht in 2021 zijn eerste Ep 'Too young too dumb' uit:

Bij de laatste editie van het songfestival eindigde Nederland net buiten de top tien. Zangeres S10 werd elfde met het nummer De Diepte in Turijn.

Nationaal
Lees ook:
Nationaal Songfestival Oekraïne wordt gehouden in schuilkelder

Normaal gesproken verzorgt het winnende land de organisatie van de volgende editie, maar omdat de oorlog in Oekraïne nog altijd voortduurt besloot de European Broadcasting Union uit te wijken. Het Verenigd Koninkrijk, dat in 2022 tweede achter Oekraïne werd, zal de organisatie nu op zich nemen.

Het songfestival vindt volgend jaar plaats tussen 9 en 13 mei in Liverpool.

Bekijk ook: Hoe hield S10 zich staande in alle hectiek?

03:00
Zangeres S10 werd de laatste editie met het nummer De Diepte.