Ga naar de inhoud
Zware klap

School Hoorn verslagen door dood neergestoken leerling: 'Zwarte dag'

Politie op de plaats delict. Beeld © Inter Visual Studio

Een 'ongekend zware klap' voor de nabestaanden, zijn medeleerlingen en medewerkers. Daarvan spreekt middelbare school Oscar Romero in Hoorn na de dood van een 14-jarige leerling. Die werd woensdagmiddag net buiten het schoolterrein neergestoken en overleed vanmiddag aan zijn verwondingen.

"Een zwarte dag voor het onderwijs in Hoorn", zegt rector Wessel van de Hoef. "Onze gedachten zijn bij zijn familie, vrienden, klasgenoten en iedereen die hem moet missen."

'Dit komt hard aan'

Het slachtoffer woonde in Westwoud, een plaats in de gemeente Drechterland. Burgemeester Michiel Pijl laat weten aangeslagen en verdrietig te zijn door het nieuws. "Dit zinloos geweld is niet te bevatten. Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden, vrienden en iedereen die dit raakt. Ik heb de familie gecondoleerd met dit vreselijke verlies. Ook in onze dorpsgemeenschap komt dit hard aan. We willen eenieder die daar behoefte aan heeft, bijstaan in deze moeilijke tijd."

Ook burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn laat weten aangeslagen te zijn. "Dit vreselijke bericht is hard aangekomen. Dit maakt een onuitwisbare indruk op de leerlingen en leerkrachten. Wij staan ze dan ook bij met datgene waar zij behoefte aan hebben."

14-jarige
Lees ook:
14-jarige jongen die werd neergestoken bij school Hoorn overleden

Het steekincident gebeurde woensdagmiddag rond 14.45 uur. Volgens NH Nieuws hadden drie jongens net buiten het schoolplein ruzie gekregen, waarbij klappen werden uitgedeeld en uiteindelijk één jongen een mes trok. Het slachtoffer zou na de steekpartij naar binnen zijn gerend en daar zijn neergevallen. Niet veel later werd een 16-jarige verdachte opgepakt. 

Op social media gingen beelden van het incident rond. De politie roept op dergelijke beelden alleen met de politie te delen en niet online te verspreiden.

De verdachte is geen leerling van de middelbare school. De rechter-commissaris besloot vrijdag dat hij nog zeker veertien dagen vast moet blijven zitten.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.