Ga naar de inhoud
16-jarige jongen opgepakt

14-jarige jongen die werd neergestoken bij school Hoorn overleden

Beeld © Inter Visual Studio

De 14-jarige jongen die woensdagmiddag werd neergestoken bij een school in Hoorn, is vanmiddag aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie. Voor het steekincident werd een 16-jarige jongen opgepakt.

School
Update:
School Hoorn verslagen door dood neergestoken leerling: 'Zwarte dag'

Volgens NH Nieuws hadden drie jongens net buiten het schoolplein ruzie gekregen, waarbij klappen werden uitgedeeld en uiteindelijk één jongen een mes trok. Het slachtoffer zou na de steekpartij naar binnen zijn gerend en daar zijn neergevallen. 

De verdachte is geen leerling van de middelbare school Oscar Romero. De rechter-commissaris besloot vrijdag dat hij nog zeker veertien dagen vast moet blijven zitten.

Op social media gingen beelden van het incident rond. De politie roept op dergelijke beelden alleen met de politie te delen en niet online te verspreiden.

14-jarige
Lees ook:
14-jarige jongen neergestoken bij school in Hoorn

De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd. Volgens een woordvoerder van de school had de steekpartij niets met de school te maken. "Wij wensen iedereen die op welke manier dan ook betrokken is geweest veel sterkte", schrijft de school op de website.

Ongekend zware klap

Verder laat de school weten dat de dood van de leerling 'een ongekend zware klap' is voor de familie van de jongen, zijn medeleerlingen en de medewerkers van Oscar Romero. "Een zwarte dag voor het onderwijs in Hoorn. Onze gedachten zijn bij zijn familie, vrienden, klasgenoten en iedereen die hem moet missen", laat rector Wessel van de Hoef weten.