Ga naar de inhoud
Schennispleging

Taakstraf voor masturberen in trein bij Hoorn, kind (11) was getuige

Beeld © Laurens van Putten

60 uur taakstraf en één maand voorwaardelijk. Dat heeft de rechtbank opgelegd aan een 26-jarige man voor tweemaal masturberen in een trein op het station van Hoorn. Tijdens de proeftijd van drie jaar moet de man zich melden bij de reclassering en zich laten behandelen bij de ggz.

De man werd in juni opgepakt na meerdere meldingen van schennispleging. Van zeven incidenten die op de zitting van de politierechter werden besproken, heeft de verdachte er volgens de rechtbank in Haarlem twee bekend. Van vijf andere vergelijkbare incidenten die hem ten laste zijn gelegd, wordt hij vrijgesproken.

De man vertelde de politierechter dat hij er steeds bewust voor koos om het in een stilstaande trein te doen. Zo kon hij de trein snel verlaten als een vrouw negatief op hem reageerde.

Minderjarige
Lees ook:
Minderjarige meisjes zien man zichzelf betasten in trein, politie doet onderzoek

Op 4 juni zat de man in een treincoupé in het bijzijn van twee meisjes, waarvan de jongste 11 jaar was. Ook op 16 mei 2022 heeft de man zich afgetrokken in het bijzijn van een jonge vrouw. Dit gebeurde eveneens in een stilstaande trein op station Hoorn.

Bang en overdonderd

De politierechter noemt het ernstige en nare feiten, waardoor vrouwen zich bang en overdonderd voelden. Een van de vrouwen durfde na het incident een periode niet meer met de trein te reizen.

Bij de strafbepaling heeft de politierechter er rekening mee gehouden dat de man eerder is veroordeeld voor aftrekken in het openbaar. Hij is hier in 2018 voor behandeld, maar in het voorjaar kwam de behoefte sterk terug.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.