Ga naar de inhoud
Miljardenovername

Ramp voor de mensheid of vogel bevrijd? Twitteraars reageren op overname Musk

Beeld © AFP

Gemengde reacties op Twitter op de overname door Elon Musk. "De vogel is bevrijd", twittert Musk. Hij krijgt steun, waar andere mensen sceptisch reageren. "Alsof de poorten van de hel zijn geopend", schrijft een bekende techjournalist.

Meteen toen de overname ter waarde van 44 miljard dollar rond was, ontsloeg Musk Twitter-topman Parag Agrawal. Musk zou van plan zijn de rol van topman op zich te nemen tot een nieuwe topbestuurder is gevonden.

Musk
Lees ook:
Musk neemt Twitter over, geeft top van het bedrijf de zak

Zeker vier leden van de top van Twitter zijn meteen na de overname hun baan kwijtgeraakt, meldt The New York Times. Eén van hen zou fysiek uit het hoofdkantoor in San Francisco zijn gezet.

Woensdag was Musk op het hoofdkantoor en deelde daarvan deze beelden op Twitter:

Op zijn Twitteraccount noemde Musk zich al 'Chief Twit'. Hij wil dat Twitter voor iedereen een 'warm en verwelkomend' socialmediaplatform is. Ook stelt hij dat Twitter het 'meest gerespecteerde mediaplatform ter wereld voor adverteerders' moet zijn.

De rijkste man ter wereld heeft eerder aangegeven van Twitter een bastion voor de vrijheid van meningsuiting te willen maken, een vrijplaats voor ook onwelgevallige meningen. Ook de verbannen oud-president Donald Trump zou mogen terugkeren op het platform.

Dat wordt toegejuicht door sommige twitteraars, maar niet iedereen is daar blij:

 

Volkskrantcolumnist Sander Schimmelpennick staat op zijn zachtst gezegd niet te springen om de overname door Musk.

 

En zou deze twitteraar soms hopen financieel beter te kunnen worden van een nieuw gesloten vriendschap met één van de rijkste mensen ter wereld?