Ga naar de inhoud
Geweld in de Jumbo

Werkstraf, locatieverbod en training geëist tegen zoon Glennis Grace

Glennis Grace bij Jinek Beeld © RTL: Jinek

Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van 120 uur geëist waarvan 40 uur voorwaardelijk tegen de zoon van Glennis Grace. De 16-jarige Thony was de aanleiding voor de veelbesproken vechtpartij in een Jumbo-filiaal in Amsterdam, waarvoor ook Glennis terechtstaat.

Het Openbaar Ministerie vroeg de kinderrechter vanmiddag de jongen naast de werkstraf ook een contactverbod met de slachtoffers op te leggen. Daarnaast wil het OM dat Glennis' zoon één jaar lang niet in de buurt mag komen bij het filiaal van de Jumbo aan de Westerstraat.

Daar zou de jongen een elektrische sigaret hebben gerookt, wat niet mocht. Toen hij daarop werd aangesproken, ontstond de ruzie. Anderhalf uur later kwam zijn moeder Glennis, samen met vier anderen, verhaal halen in de supermarkt.

Sloeg medewerker

Meermaals liep hij de winkel weer in en gooide met winkelmandjes. Op het moment dat hij richting de uitgang werd geduwd, raakte hij uit balans en kwam ten val, waarbij hij een schaafwond opliep. Daarna sloeg hij tweemaal een medewerker.

Slachtoffer
Lees ook:
Slachtoffer Jumbo-incident Glennis Grace: 'Was bang te overlijden'

Het OM wil ook dat Thony een training krijgt om zijn agressie beter onder controle te houden. De rechtszaak tegen de jongen vond, vanwege zijn leeftijd, achter gesloten deuren plaats.

Ook werkstraf voor vriend 

Ook de 15-jarige vriend van de jongen stond terecht. Tegen hem is een werkstraf van 50 uur geëist. Volgens het OM was zijn rol tijdens de vechtpartij kleiner. Ook zou hij minder strafbare feiten hebben gepleegd.

OM
Lees ook:
OM eist taakstraf en maand voorwaardelijk cel tegen Glennis Grace

Gisteren hoorde Glennis dat tegen haar een taakstraf van 200 uur wordt geëist, samen met een voorwaardelijke celstraf van een maand. De officier van justitie sprak van hevig geweld dat losbarstte in de Jumbo-vestiging. De zangeres wordt verdacht van openlijke geweldpleging en daarnaast van mishandeling met voorbedachte rade.

Alleen de ten laste gelegde doodsbedreiging kon het OM niet bewijzen. 

Glennis
Lees ook:
Glennis Grace in laatste woord: 'Hoop dat dit het laatste stukje is'

De zangeres ontkende gisteren weer dat ze iemand heeft bedreigd in de supermarkt.

Bewakingsbeelden getoond

Tijdens de zitting werd ze geconfronteerd met bewakingsbeelden van het chaotische incident, waarbij supermarktmedewerkers werden getrapt en geslagen door een groep van vijf volwassenen en twee minderjarigen. De zangeres gaf als eerste een 'duw in het gezicht' van de winkelmedewerker en gaf hem een knietje. De advocaten van de zangeres vragen om vrijspraak.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak van Glennis, op woensdag 9 november. Een dag later volgt de uitspraak in de zaak tegen haar zoon.