Ga naar de inhoud
Bij recyclebedrijf

Enorme rookwolken boven Maastricht door brand in België

De brand brak uit in een recyclebedrijf in Lanaken, vlak over de grens. Beeld © ANP

Boven Maastricht hangen enorme zwarte rookwolken, afkomstig van een brand in een recyclebedrijf in Lanaken, vlak over de grens. De brandweer roept inwoners op ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Door de brand stinkt het in sommige wijken van Maastricht behoorlijk. De brand brak even voor vijf uur uit bij afvalverwerkingsbedrijf Van Werven Plastic Recycling. Volgens de krant Het Belang van Limburg staan balen samengeperst plastic in brand. Er zou niemand gewond zijn geraakt.

Rook in verschillende gemeentes

De oorzaak van de brand is niet bekend. Volgens de brandweer liggen ook andere gemeenten rond Maastricht onder de rook, zoals Maasmechelen. Volgens de Veiligheidsregio Zuid-Limburg trekt de rook naar het noordoosten, in de richting van onder meer Geulle, Beek en Geleen.

Op Twitter reageren mensen dat de brand ook in Sittard te zien is.

Brandweerkorpsen uit heel Belgisch Limburg en uit Maastricht helpen mee om het vuur te bestrijden. Vlakbij de vuurhaard liggen volgens de krant andere bedrijfshallen, onder andere van het logistiek bedrijf Gobo. De brandweer probeert te voorkomen dat de brand overslaat.