Ga naar de inhoud
Zoektocht bij laagwater

Politie zoekt verder naar vermiste jongen en man na bootongeluk Terschelling

Zoektocht op de Waddenzee. Beeld © ANP

Met twee boten gaat de politie zoekt bij laagwater opnieuw naar de 12-jarige jongen en de volwassen man die vrijdag na een aanvaring tussen een snelboot en een watertaxi vlakbij het eiland Terschelling vermist zijn geraakt.

Volgens een woordvoerder van de Landelijke Eenheid gebeurt dat als het laagwater is, omdat er dan goed zicht is op de zandbanken. De politie gaat ervan uit dat de vermisten niet meer in leven zijn en ergens zullen aanspoelen.

Dat kan afhankelijk van de stroming ook op andere plekken dan Terschelling zijn. Lichamen zouden ook kunnen opduiken op zandbanken nabij de vaargeul waar de aanvaring plaatsvond.

Mensen
Lees ook:
Mensen bijeen om te praten over bootongeluk Terschelling: 'Heftige verhalen'

Afgelopen weekend hielp ook vrijwilligersorganisatie Search and Rescue Nederland (SAR) mee met zoeken. Vandaag zijn deze vrijwilligers niet aanwezig. "Wanneer het nodig is, worden we opgeroepen", zegt een woordvoerder.

Of er nog andere schepen aansluiten bij de zoektocht, is volgens de politie niet duidelijk. Eerder hielpen de Kustwacht en de reddingsmaatschappij KNRM mee.

Oorzaak onbekend

De aanvaring was vrijdagochtend vroeg. Wat de oorzaak was, is nog niet bekend. Door het ongeval zijn een 46-jarige man uit Sexbierum en een 57-jarige man uit Leeuwarden om het leven gekomen.

Bekijk ook: Beelden van de Tiger waar het ongeluk mee gebeurde

00:42
Vlakbij Terschelling kwamen de watertaxi en de Tiger in aanvaring met elkaar.