Ga naar de inhoud
Dodelijke aanvaring

Zoekactie vermiste drenkelingen bij Terschelling opnieuw zonder resultaat

Beeld © ANP

De zoektocht naar de twee vermiste drenkelingen van de aanvaring bij Terschelling heeft nog niets opgeleverd. Met meerdere boten, drones, quads en een helikopter werden de zee en de stranden het hele weekend afgespeurd.

Voor dit moment is de zoekactie gestaakt, omdat het nu te donker is geworden en het inmiddels hoogwater is. Als het weer licht is, wordt er verder gezocht naar de twee drenkelingen: een 12-jarige jongen en een volwassen man. 

Aanspoelen

De politie gaat ervan uit dat de vermisten niet meer in leven zijn en ergens zullen aanspoelen. Dat kan afhankelijk van de stroming ook op andere plekken dan Terschelling zijn. Lichamen zouden ook op zandbanken nabij de vaargeul waar de aanvaring plaatsvond kunnen opduiken. Daarom concentreert de zoekactie zich ook vooral rond laagwater. 

Reddingsmaatschappij KNRM, de Kustwacht en vrijwilligersorganisatie Search and Rescue Nederland (SAR) zochten mee met de politie.

Aanvaring

Vrijdagochtend kwam voor de kust van het Waddeneiland een watertaxi in aanvaring met een snelveerboot. Daarbij kwamen twee mensen om het leven, raakten vier mensen gewond en raakten twee mensen vermist: 

Twee doden, vier gewonden en twee vermisten na aanvaring Terschelling

00:42

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. Zaterdag werd wel meer duidelijk over de identiteit van de twee dodelijke slachtoffers: het betrof een 46-jarige man uit Sexbierum en een 57-jarige man uit Leeuwarden.