Ga naar de inhoud
Nachtmerrie

Moeder omgekomen jongetje (2): 'We verwijten motorcrosser helemaal niets'

De plek van het ongeval. Beeld © ANP

"Wat een leuk uitje samen moest worden is uitgelopen in een ramp." Dat zegt de moeder van het 2-jarige jongetje dat in het weekend is overleden nadat een motorcrosser op hem terecht was gekomen bij een wedstrijd. Ze verwijt de motorcrosser niets.

De 2-jarige jongen uit de Friese gemeente Tytsjerksteradiel was met zijn vader naar de motorcross in het Groningse Marum. "Hier was Stefan dol op en kon ook niet wachten om ernaar toe te gaan", schrijft zijn moeder een dag later op Facebook. Maar het liep uit op een nachtmerrie.

Buiten bewustzijn

De bestuurder van de crossmotor verloor de controle en kwam naast de baan terecht. Volgens moeder Tineke kwam de motorcrosser op haar zoontje terecht. Hij zou na de klap niet meer bij bewustzijn zijn geweest.

Zijn moeder, die niet aanwezig was, is direct naar Marum gereden, waar ze haar zoontje nog in leven kon zien. "De artsen zeiden dat hij het hooguit een paar uur vol zou houden."

Haar man heeft bij het ongeluk zijn been gebroken, en is samen met zijn zoontje is naar het UMCG in Groningen gebracht. "Voor we weg reden mocht ik nog bij Stefan kijken en hem een kus geven", schrijft moeder Tineke.

Uiteindelijk is het jongetje in de armen van zijn moeder gestorven. "Ik ben zo blij dat ik nog afscheid van hem heb kunnen nemen", schrijft ze.

"Lieve Stefan de crossfan, de allemansvriend, de draak, de woesteling, maar de ooh zo zorgzame en lieve broertje van Marrit. We gaan je zo enorm missen we houden van jou grote vent."

Niets te verwijten

De familie wil met de crosser in contact komen. Ze neemt hem niets kwalijk: "Want deze jongen is ook in een nachtmerrie gekomen en we verwijten hem helemaal niks."

De vader van het jochie is geopereerd. Met hem gaat het naar omstandigheden goed. De 19-jarige man die de motor bestuurde raakte eveneens gewond, maar hij was er minder slecht aan toe.

De politie laat weten nog bezig te zijn met het onderzoek en geen mededelingen te kunnen doen over de toedracht van het ongeval.