Ga naar de inhoud
Vader zwaargewond

Jongetje (2) na ongeluk op motorcrossbaan Marum overleden

De plaats van het ongeluk vanmiddag vanuit de lucht gezien. Beeld © Persbureau Meter

Het 2-jarige jongetje dat gisteren zwaargewond raakte bij een ongeluk met een crossmotor in het Groningse Marum is aan zijn verwondingen overleden.

De familie van het jongetje heeft dat op Facebook laten weten, schrijft RTV Noord

Vader zwaargewond

Het kind uit Tytsjerk liep met zijn vader langs de motorcrossbaan, toen een 19-jarige motorcoureur bij een sprong naast de baan terechtkwam. Het kind werd het hardst geraakt. Ook zijn vader raakte zwaargewond, hij is geopereerd en maakt het naar omstandigheden goed.

De motorcoureur is de derde persoon die verwondingen naar het ziekenhuis werd gebracht, hij was er minder slecht aan toe. De club, Motorclub Marum, vertelt aan RTV Noord dat hij over meerdere springschansen achter elkaar was gesprongen en daarbij de controle over zijn motor was kwijtgeraakt. Daardoor schoot hij van de baan.

Twee
Lees ook:
Twee zwaargewonden, onder wie jong kind, door ongeluk op motorcrossbaan

De familie van de slachtoffers zegt op Facebook in contact te willen komen met de motorcrosser. Volgens RTV Noord noemt de moeder dat contact belangrijk voor de verwerking van het ongeluk. 

'Veiligheid vergroten'

Voorzitter Henk Hulshoff van de motorclub noemt het ongeluk erg tragisch en het ergste dat ze bij de club ooit hebben meegemaakt. Volgens hem is de baan gekeurd en voldoet hij aan alle veiligheidsnormen, maar: "Dit soort calamiteiten moet op zijn minst reden zijn om de veiligheid te vergroten."

Hij gaat met het bestuur om de tafel om het ongeval te bespreken. "We moeten hier toch iets mee."