Ga naar de inhoud
Bijtwonden

Ruzie loopt uit de hand: Roosendaler zet hond in als wapen

Archieffoto Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Lex van Lieshout

Een 43-jarige man uit Roosendaal wordt ervan verdacht dat hij zijn hond opdracht heeft gegeven meerdere keren in het been van een plaatsgenoot te bijten. Dat gebeurde nadat beide mannen, die al langer ruzie met elkaar hadden, elkaar afgelopen nacht waren tegengekomen op straat.

Het 41-jarige slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij verklaart dat hij vannacht rond 3.15 uur op straat liep in de wijk Kalsdonk, toen hij de man en zijn hond tegenkwam. Al snel ontstond er een discussie, gevolgd door wat duw- en trekwerk.

Commando 'vast' 

Het slachtoffer zou daarop gehoord hebben dat de man zijn hond het commando 'vast' gaf, waarna hij meerdere keren door de hond in zijn rechterbeen en elleboog werd gebeten. De eigenaar van de hond sloeg hem daarnaast meerdere keren met gebalde vuist in het gezicht. Daarna liep de man met zijn hond een woning in.

Agenten
Lees ook:
Agenten nemen hond mee: blafte de hele buurt wakker

Agenten die het slachtoffer aantroffen, zagen dat hij uit zijn mond bloedde en een voortand miste. Ook had hij meerdere bijtwonden in zijn rechterbeen. Die wonden zijn in het ziekenhuis gehecht. 

De verdachte is thuis aangehouden en de hond is in beslag genomen. Waarover de mannen ruzie hebben, is niet bekend.

Bekijk ook: Kat wijst met oren, hond let op woorden

01:52
Wetenschappers zijn al jaren bezig om de taal van onze huisdieren te begrijpen. En baasjes ook: "Ik praat de hele dag met hem."