Ga naar de inhoud
'Even geen stress om geld'

Inzamelingsactie verongelukte Hebe (10) gestopt, bijna 50.000 euro gedoneerd

Vrienden zijn een inzamelingsactie voor de ouders van Hebe gestart Beeld © Familiefoto

De inzamelingsactie die gisteren werd gestart voor de ouders van het verongelukte meisje Hebe (10) is vandaag stopgezet door de initiatiefnemers. Er is in totaal 48.917 euro opgehaald. Het doel was oorspronkelijk gezet op 50.000 euro; binnen een dag was dit bedrag al bijna binnen.

In een korte reactie laten de vrienden van de familie weten erg dankbaar te zijn voor alle steun die de familie krijgt. "Enorm veel dank voor jullie bijdrage, reacties en steunbetuigingen."

Donateurs wensen de nabestaanden via de pagina veel sterkte en laten naast donaties ook veel berichten achter. De actie was bedoeld om Hebe zo een 'prachtig afscheid' te kunnen geven. De initiatiefnemers schrijven dat de ouders van Hebe zzp'ers zijn en 'logischerwijs voorlopig niet in staat zijn om te werken'. 

Financiële steun

Daarom wilden ze het rouwende gezin wat financiële steun bieden: "Wij gunnen dit gezin dat ze in ieder geval even geen stress om geld hoeven te hebben. Zodat Hebe een waardige begrafenis krijgt, zonder zorgen om kosten, en ze daarna de tijd krijgen om te kunnen rouwen en verwerken en de zusjes goed op te vangen."

De actie richtte zich volgens de initiatiefnemers alleen op de familie van Hebe omdat zij niet op de hoogte zijn van de financiële situatie van de familie van Sanne. ''Mocht de familie van Sanne zelf ook behoefte hebben aan een crowdfunding, zullen wij deze uiteraard ondersteunen en delen'', schrijven ze.

Politie:
Lees ook:
Politie: alleen snel ingrijpen had Hebe en Sanne kunnen redden

In de afgelopen week werd er dagenlang massaal gezocht naar Hebe en haar begeleidster Sanne (26). De twee vertrokken maandagavond vanuit Raamsdonksveer maar kwamen nooit thuis aan.

Omdat Hebe vanwege een beperking permanente zorg nodig heeft, werd dinsdagochtend een Amber Alert uitgestuurd door de politie. Op dinsdag en woensdag volgde vervolgens een massale zoektocht door politie, het Veteranen Search Team, bekenden van de twee en vele vrijwilligers.

Vaker
Lees ook:
Vaker ongevallen op ongeluksplek Sanne en Hebe: waarom is er geen vangrail?

Woensdagavond werd in het water naast de berm bij knooppunt Empel (A59/A20) eerst de auto gevonden waarin de twee maandagavond waren vertrokken. Niet veel later werd bekendgemaakt dat de lichamen van Hebe en Sanne waren aangetroffen. 

De politie gaat ervan uit dat ze zijn verongelukt.