Ga naar de inhoud
Niet thuisgekomen na school

Amber alert voor Jayden (11), voor het laatst gezien in Den Haag

In Den Haag en omgeving werd zaterdagavond gezocht naar de jongen. Beeld © Regio15

De politie heeft een Amber Alert afgegeven voor de 11-jarige Jayden uit Den Haag. Hij wordt vermist sinds gistermiddag nadat hij na school niet thuis was gekomen. Mogelijk is hij vandaag nog gezien in winkelcentrum The Mall in Leidschendam, zegt de politie.

Jayden
Laatste nieuws:
Jayden (11) na amber alert 'in goede gezondheid' gevonden in Den Haag

De melding over zijn vermissing kwam vandaag rond het middaguur bij de politie binnen. Over de omstandigheden waaronder de jongen verdween, kan de politie niets zeggen. "Het is belangrijk dat hij zo snel mogelijk terugkomt. We maken ons ernstig zorgen om het leven van het kind."

Grijze damesfiets

Jayden is zijn roepnaam, zijn eigenlijke naam is Brock. Of hij vandaag inderdaad in het winkelcentrum in Leidschendam was, moet nog blijken. In elk geval werd Jayden gistermiddag rond 15 uur gezien aan de Fluitenbergstraat in Den Haag, in de buurt van het Zuiderpark.

Hij heeft een slank postuur en donkerblond haar. Hij droeg een zwarte jas met bontkraag en zwart-witte Nike-schoenen. Hij is in het bezit van een grijze damesfiets. 

Signalement verspreid

Op verschillende platforms heeft de politie zijn signalement verspreid, om zo de hulp van het publiek in te roepen. Zo staat de melding op de website Burgernet en hebben alle regionale eenheden van de politie het bericht op Twitter gedeeld, met het verzoek erbij om 112 te bellen als iemand Jayden ziet. 

Een amber alert wordt alleen verstuurd als de politie een vermissing zeer serieus neemt. De laatste keer dat zo'n bericht uitging, was afgelopen week toen de 10-jarige Hebe uit Vught niet thuis was gekomen. Na een dagenlange zoektocht werden het gehandicapte meisje en haar 26-jarige begeleidster Sanne levenloos gevonden in het water bij knooppunt Empel (A59/A2) bij Den Bosch. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.