Ga naar de inhoud
Ongeluk Terschelling

Hulpdiensten zoeken op strand naar aangespoelde lichamen na aanvaring

Een veerboot op weg naar Terschelling heeft de vlag halfstok Beeld © ANP

De reddingsactie voor de twee vermisten in het water bij Terschelling is veranderd in een bergingsactie. Er zijn geen reddingsboten van de KNMR en de Kustwacht meer aan het zoeken. Eerder op de dag meldde de Kustwacht al dat de kans dat de twee nog in leven zouden zijn 'heel erg klein' was.

Burgemeester Caroline van de Pol van Terschelling laat weten dat er nu met man en macht op het strand wordt gezocht of er lichamen aanspoelen.  

12-jarig kind

De twee vermisten, onder wie een 12-jarig kind, raakten met nog zes anderen te water toen vanochtend een snelboot in aanvaring kwam met een watertaxi voor de kust van het Waddeneiland. Twee mensen kwamen daarbij om het leven en vier konden worden gered. Een van die vier overlevenden is zwaargewond geraakt.

Twee doden, vier gewonden en twee vermisten na aanvaring Terschelling

00:42

Alle slachtoffers zaten aan boord van de watertaxi. 

Het onderzoek naar de aanvaring loopt nog. De burgemeester kan daarom nog niets zeggen over de toedracht. "We gaan er niet naar gissen", aldus Van de Pol. Ze verwacht niet dat het onderzoek binnen een paar dagen is afgerond. Of de boot te hard voer en of de opvarenden een zwemvest droegen, is allemaal nog niet bekend.

Twee
Lees ook:
Twee doden door aanvaring Terschelling, ook nog twee vermisten

Na een aantal uren werd het zoeken op zee afgeschaald. "Dat is het meest verschrikkelijke moment voor hulpdiensten dat er is", zegt Van de Pol. "Je realiseert je dat redden niet meer reëel is.

Wie de slachtoffers zijn en hoe oud ze zijn, is nog niet duidelijk. De meesten waren volgens Van de Pol met de watertaxi waarschijnlijk op weg naar hun werk op het eiland. Nabestaanden van de overledenen en de vermisten zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Joep
Lees ook:
Joep (24) zat in boot die watertaxi ramde bij Terschelling: 'Je hoorde het schuren'