Ga naar de inhoud
ROC in Den Haag

Student in de les bedreigd door mensen met bivakmutsen

Een van de vestigingen van ROC Mondriaan in Den Haag. Beeld © ANP

Drie studenten met capuchons en bivakmutsen zijn een klas binnengegaan op het ROC Mondriaan aan de Tinwerf in Den Haag en hebben daar een student bedreigd.

De politie is direct uitgerukt, bevestigt een woordvoerster van ROC Mondriaan na berichtgeving van Regio15. Mogelijk had een van de verdachten een mes bij zich. Er werd een scherp voorwerp gezien, maar het is niet duidelijk wat dat was.

Les verstoord

In de ochtend was er al een 'woordenwisseling' tussen studenten van de verschillende ROC-scholen op de campus Techniek en ICT aan de Tinwerf. Waar die over ging, is onduidelijk. Even later verstoorden de studenten de les en bedreigden zij de andere student, aldus het ROC. Daarna zijn de verdachten weer weggegaan.

De bedreigde student heeft aangifte gedaan. De studenten uit de klas kunnen gebruik maken van slachtofferhulp. De situatie was rond 13.00 uur weer onder controle, zegt de ROC-woordvoerster. Na onderzoek naar de drie studenten zullen 'gepaste maatregelen' volgen.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn er nog geen aanhoudingen in de zaak.

Spoeddebat in gemeenteraad

De grootste lokale partij Hart voor Den Haag van ex-wethouder Richard de Mos wil een spoeddebat over "jongeren die volledig dreigen te ontsporen". De Mos vindt het een zorgelijke tendens.

Bekijk ook: 'Vaak gehoord dat ik 'maar' mbo deed'

02:28
Het mbo krijgt er tot en met 2027 flink meer geld bij van het kabinet: 4,4 miljard euro. Er is momenteel een schreeuwend tekort aan vakmensen. "Wij zijn keihard nodig", weten de technische studenten van Technova in Ede.