Ga naar de inhoud
Noodlottig ongeluk

Politie: alleen snel ingrijpen had Hebe en Sanne kunnen redden

De plek van het ongeluk langs de A59. Beeld © Jeffrey Groeneweg

Alleen een snel ingrijpen had Hebe (10) en Sanne (26) kunnen redden. Dat zegt de politie, die zich baseert op het 'sporenbeeld' en het feit dat hun auto op de kop in het water lag.

De lichamen van Hebe en Sanne werden gisteravond gevonden bij knooppunt Empel (A59/A2) bij Den Bosch. Ze waren sinds maandagavond vermist. Sanne (26) had de gehandicapte Hebe opgehaald bij een dagcentrum in Raamsdonksveer en zou vanaf daar naar Vught rijden, waar het meisje woont. Daar kwamen zij nooit aan.

De politie gaat uit van een noodlottig ongeluk, bijvoorbeeld als gevolg van gladheid of mist. Op de plek van het ongeluk zijn wel vaker ongelukken gebeurd, zegt deze woordvoerder:

Politie over ongeval Sanne en Hebe: 'Plek waar al vaker ongelukken zijn gebeurd'

02:22
Verslaggever Robin van Hijfte sprak de politie over het ongeluk.

De families van Hebe en Sanne spreken in een verklaring van een 'verschrikkelijke afloop van een groot drama'. "Ons verdriet is intens en heel erg groot", schrijven de nabestaanden. Ze laten weten sinds maandagavond 'tussen hoop en wanhoop' te hebben geleefd.

Hartverwarmend medeleven

Burgemeester Roderick van de Mortel van Vught zegt geraakt te zijn door de betrokkenheid van zijn inwoners. "Uw medeleven is hartverwarmend", staat in een verklaring. "Onze gedachten gaan nu uit naar de families van Hebe en Sanne. Ik wens hen in de moeilijke tijd die voor hen ligt, heel veel sterkte, steun en troost bij elkaar."

Mensen die een steunbetuiging willen achterlaten worden gevraagd om dat te doen bij het Hebehuis in Vught. Het huis is gevestigd in het gebouw De Groene Beuk in Vught.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.